Barn/Unga Spelperiod: 03 jul - 21 jul 2017

Sommar i Spira

Under tre sommarveckor bjuder vi på en hel rad spännande musik- och dansevenemang för hela familjen. Fri entré! Välkommen!

Sommarröj hos Andersson och Andersson

En glad och tokig sommarfest

Systrarna Andersson har haft semester i en hel månad. De har hunnit göra ALLT man kan göra på en semester och kvar finns bara att ha en jättebra sommarfest. De bjuder alla barn och kanske kungen. 

Spelas dagligen måndag 3 juli – fredag 7 juli klockan 11.00 och 13.00.
Utomhusscenen

Dansworkshop

Street Dance och modern improvisation, för ungdomar från 13 år
Dagligen 3-7 juli samt 10-14 juli klockan 15.00-16.30 i Studion. Ingång på baksidan av Kulturhuset Spira (mot parkeringen). Kom ombytt och klar.

Rundgång

Dans för de allra yngsta

Rundgång är en dansinteraktion för de allra yngsta och deras nära vuxna. KollektivKompaniet KolKo ink. tar sig an den allra yngsta publiken och presenterar en föreställning fylld av groove och värme. Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum.

Spelas måndag 17 juli klockan 10.00 och 13.00
Konsertsalen

Jag vara jag

Feelgood-dans för 6-10-åringar

Jag vara Jag är en dansföreställning med kraft, kropp och melankoli som bjuder på feelgood för 6 till 10 åringar. Vad är det egentligen som gör att jag är jag? Alla kan väl ändå inte vara precis likadana? Tankar slår tankeknutar och reds ut av tre dansare vars rörelser tonsätts av barns olika röster och funderingar kring identitet. Barnen bjuds att följa dansarna in i rummet och blir på så sätt en del av föreställningen redan från start. Från 6 år.

Spelas tisdag 18 juli samt  torsdag 20 juli klockan 14.00
Konsertsalen

Ögonblick

En varm föreställning med fantasin i centrum. Från 4 år

Plötsligt har flugan blivit en myra och ballongerna en hel skog. Tråk­kråkor och andra låtsaskompisar dyker upp och försvinner, från ett Ögonblick till ett annat. Nyfikenhet, upptäcktslusta och längtan gestaltas i denna varma föreställning där fantasin står i centrum. Genom den kan vi se kreativt på världen.

Spelas dagligen tisdag 18 juli – fredag 21 juli klockan 10.00
Konsertsalen

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Scenkonstsäsongen 24-25 är här!

Malena Ernman gör dubbla konserter med Jönköpings Sinfonietta, Samuel Fröler spelar änkeman i ett klassiskt småländskt k...

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...