Balancing in a Time of Change

Övrigt Spelperiod: 17 maj - 19 maj 2024

Cirkus Cirkör: Tipping Point

I en rå värld byggd av trossar, metallrör och vajrar möter vi fem cirkusartister och en musiker. Genom akrobatik, luftakrobatik, hårhängning och kontortionism rör de sig med, mot och trots strukturerna. Vad krävs för att hålla balansen när det som verkar stabilt plötsligt kan rasa samman?

"Tipping Point –– Balancing in a Time of Change" är en cirkusföreställningom strukturer – våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut ser de ut som de gör? Vad håller dem i dem i balans?

I en tensegrity-struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. En minsta förändring kan få hela bygget att falla. Vad händer när det mest fundamentala kollapsar? fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Tipping Point fungerar som en påminnelse om att inget fungerar som en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig.

Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.

Speltid: 1 h 50 min inkl. 25 min paus

Arrangör: Cirkus Cirkör

Rek. från 7 år

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Scenkonstsäsongen 24-25 är här!

Malena Ernman gör dubbla konserter med Jönköpings Sinfonietta, Samuel Fröler spelar änkeman i ett klassiskt småländskt k...