1500-talets bästa hits i axelvaddar och neon

Teater Speldatum: 25 okt 2023
Ingår i: After work

ABSOLUTE Shakespeare

Att vara eller inte vara, det är frågan. Ingen har som William Shakespeare gång på gång så på pricken formulerat människans villkor på jorden, hennes strävan, hennes lidelser. Hans pjäser är ständigt aktuella. Vad kan hända i mötet mellan klassikernas klassiker och det till synes ytliga 1980-talets ikoniska hits?

I denna teaterkonsert med Malin Sternbrink och Niklas Atterhall flätas absoluta pop-favoriter ur 80-talets neonrosa skattkista samman med texter från Shakespeare till en föreställning om kärlek, sorg och saknad. Med luta och sång, axelvaddar och hårspray ges både texterna och musiken chans att framträda i ett nytt ljus - och ljud. Nostalgi, skratt och tårar utlovas när musik av Alphaville, Roxette och Prince möter texter ur Hamlet, Othello och Macbeth.

Speltid: 60 minuter, ingen paus

Av och med: Malin Sternbrink & Niklas Atterhall

Foto: Nicklas Lind

Malin Sternbrink är sångerska och skådespelerska utbildad på Arts Educational School of Acting in London. Hon har frilansat I Sverige sedan 2002 inom musikteater, fysisk teater, dockteater och rena konserter och turnerat flitigt över hela Sverige och ett 20-tal länder med bl. a. Romeo & Julia Kören, Teater Pero, Playhouse Teater och Roslagsteatern.

Niklas Atterhall är musiker, kompositör och skådespelare och har sedan 1991 turnerat över hela världen med Romeo & Julia Körens renässansmusikbaserade produktioner.

Tillsammans skapade Niklas och Malin år 2020 föreställningen Mycket väsen för lite jazz där jazzpärlor från mitten av 1900-talet flätas samman med dialoger av Shakespeare på temat kärleksrelationens våndor och glädjeämnen. Absolute Shakespeare är deras andra duoföreställning och den 30 augusti spelas den på Verona Shakespeare Fringe Festival.