Succémusikalen Så som i himmelen spelas på Kulturhuset Spira 2025

Artikel

Hösten 2025 gör Kulturhuset Spira en egen uppsättning av succémusikalen ”Så som i himmelen”, som bygger på Kay Pollaks folkkära film. Linus Fellbom regisserar och huvudrollen som världsdirigenten Daniel Daréus spelas av Kalle Malmberg.

– Så som i himmelen är otroligt underhållande och djupt berörande på en och samma gång. En varm berättelse om det lilla samhället och den stora världen, om kärlek, gemenskap och kulturkrockar. Som regionteater är det vår ambition att spegla tillvaron för människorna som bor här, och Så som i himmelen hade lika gärna kunnat utspela sig i Småland som i Norrland. Jag tror att många kan känna igen sig i berättelsens karaktärer och frågorna de ställs inför, vilket bidragit till att den blivit så folkkär både som film och musikal, säger Hugo Aaavaranta Hansén, konstnärlig chef för teater på Kulturhuset Spira.

Så som i himmelen får premiär på Kulturhuset Spira 20 september 2025. Biljetterna släpps hösten 2024.

Regisseras av Linus Fellbom

Uppsättningen regisseras av Linus Fellbom, som gjort närmare 300 uppsättningar som ljusdesigner, scenograf och regissör på teater- och operascener över hela världen. Bland annat har han regisserat Rikard III för Riksteatern, Hoffmanns äventyr på Folkoperan i Stockholm, Dracula på Kungliga Operan, Skönheten & Odjuret på Malmö Opera samt uruppförandet av industribarockoperan Eurydike på Wermland Opera. Våren 2024 gör han ljusdesign till Tre Systrar och En midsommarnattsdröm på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Tjajkovskijs opera Spader Dam på Deutsche Oper Berlin, samt regisserar Rossinis Barberaren i Sevilla på Kungliga Operan.

Kalle Malmberg gör huvudrollen

Huvudrollen som den hemvändande världsdirigenten Daniel Daréus spelas av Kalle Malmberg som tidigare gjort ledande roller i bland annat Amadeus, Les Misérables, Spelman på Taket och She Loves Me på Kulturhuset Spira. Nyligen var han aktuell i SVT:s dramakomedi Hålla samman tillsammans med bland andra Lennart Jähkel. Under våren 2024 gör han rollen som Brick i Kulturhuset Spiras uppsättning av "Katt på hett plåttak".
– Samtliga skådespelare i vår ordinarie ensemble gör roller i musikalen och vi kommer även att rekrytera amatörer från Jönköpings län till kören samt vissa mindre roller. Fullständig rollista, medverkande i ensemble och konstnärligt team presenteras längre fram, säger Hugo Aavaranta Hansén.

Fakta Så som i himmelen

Musikalen ”Så som i himmelen” är skapad av Kay Pollak, Carin Pollak och Fredrik Kempe, och är baserad på Kay Pollaks succéfilm från 2004. Musikalen hade världspremiär på Oscarsteatern i Stockholm 2018 och har även satts upp på Malmö Opera, SäffleOperan och Scandinavium i Göteborg. Det är den mest framgångsrika svenska musikalen sedan ”Kristina från Duvemåla”.

Manus: Kay & Carin Pollak Musik: Fredrik Kempe
Sångtexter: Carin Pollak & Fredrik Kempe
Manusmedverkan: Edward af Sillén
Originalregissör: Markus Virta
Originalproducenter: Vicky & Johan von der Lancken

Gabriellas sång; Musik: Stefan Nilsson Sångtext: Py Bäckman

Originalverket av Så som i Himmelen hade premiär 13 september 2018 på Oscarsteatern i Stockholm producerat av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain.

Teaterförlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk(Extern länk)

 

Auditions under våren 2024

Auditions för körsångare och mindre roller arrangeras 6–7 april 2024. Läs mer.

Det blir även separata auditions för barnroller och större ensembleroller vid ett senare tillfälle. 

  • Premiär: 20 september 2025
  • Biljettsläpp: hösten 2024
  • Medverkande/rollista: meddelas senare
  • Uppdaterad2024-01-25 16:26
  • Ansvarig

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...

Teater
Artikel

Klassiker med klös i

Katt på hett plåttak räknas som en av de stora amerikanska klassikerna. Intriger, familjehemligheter och känslostormar ä...

Övrigt
Artikel

Kungligt besök i Kulturhuset Spira

16 februari kommer kungaparet till Jönköping med anledning av att Hans Majestät Konungen firar 50 år på tronen. Besöket...

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...