En dynamisk duo

Musik Spelperiod: 03 maj - 10 maj
Ingår i: Musikcaféserien

Emil & Peter

Klarinettisten Emil Jonason är Spiras Artist in Residence. I Musikcaféserien bjuder han på det bästa av det bästa ur sin musikaliska bakficka, tillsammans med pianisten Peter Friis Johansson. Allt i ett lika oväntat som spännande program.

Ett stort musikaliskt möte i det mindre formatet. För alla som blivit nyfikna på Sinfoniettans gästande stjärna under säsongen finns här chansen till närkontakt.

Som duo har Emil och Peter har turnerat ihop i över 12 år och uppträtt över hela Sverige samt vid de stora scenerna i Europa. De har blivit hyllade i pressen för sina tolkningar av Brahms, Schumann, Debussy, Alban Berg, med flera, samt för de innovativa konsertproduktionerna Worst of och Unrelated birds där de involverat agerande, performance och tryckkokare vid framförandet av musik av bland andra John Cage, Arvo Pärt, Paquito d’Rivera och Queen.

Med denna monumentala erfarenhet presenterar de nu ett sprillans nytt skräddarsytt program, utformat för publiken i Jönköpings län. Med förankring i Emils konserter som Artist in Residence vid Spira säsongen 2022/23 kommer de i Musikcaféseriens turné att blanda och ge och utlovar något som publiken aldrig tidigare upplevt…

Speltid: 90 min

 

MEDVERKANDE

Emil Jonason, klarinett

Peter Friis Johansson, piano

 

Spelas

3 maj 19.00, Stadshuset Tranås

4 maj 19.00, Kulturhuset Röda Kvarn Sävsjö

6 maj 16.00, Gislesalen Musikskolan Gislaved INSTÄLLD

7 maj 16.00, Gummifabriken Värnamo

8 maj 19.00, Missionskyrkan Vetlanda

9 maj 19.00, Olsbergs Arena Eksjö

10 maj 19.00, Kulturhuset Pigalle

 

 

Relaterade artiklar

Övrigt
Artikel

Kungligt besök i Kulturhuset Spira

16 februari kommer kungaparet till Jönköping med anledning av att Hans Majestät Konungen firar 50 år på tronen. Besöket...