Feelgood som sitter fint

Artikel

Kalle Malmberg har varit på varenda hundrastgård i stan för att förbereda sig inför rollen som den svansviftande viktigpettern Olav. Eller nej, det är kanske inte helt sant. Däremot stämmer det att han medverkar i vårens turnéföreställning och komedi Människans bästa vän.

– Det är en varm och rolig föreställning om två personer som försöker hitta  tillhörighet och kärlek. En äldre dam och en hund som ska bli hämtade till ett
äldreboende och ett hundhem. När de väntar i lägenheten får de tid att reflektera över livet. Det är något skruvat och kul med ett samtal mellan hund och människa på fullaste allvar.

Du spelar Olav Gerthel. Vem är det?
– Olav är en otroligt bildad hund, något av en filosof och besserwisser. Han är döpt efter en gammal operettsångare från Eksjö och hade hellre velat heta Sinatra. Han önskar nog att han var coolare än vad han är. Olav känner en stor kärlek till sin
matte som han älskar och skulle göra vad som helst för.

Hur är det att spela hund?
– Jag visste att den frågan skulle komma! Jag är en hund, jag dricker vin ur en skål, har koppel och kanske ylar någon gång. I övrigt så är jag väldigt mänsklig. Fokus ligger på den nära relationen mellan matte och hund.

Du har tidigare spelat häst i Olga kastar lasso och katt i Kärlek i Småland och nu hund. Finns det någon drömroll i djurriket?
– Tordyvel! Nej förresten, jag är ju lång. Giraff kunde vara kul, det har jag aldrig spelat förut.

Det här är Kalle Malmberg

KALLE MALMBERG tillhör husets fasta skådespelarensemble och är ett bekant
ansikte för Spira-publiken. Han har setts i allt från teaterklassiker till musikaler och
nu senast i Unga Spira-succén Tordyveln flyger i skymningen. I vår medverkar Kalle
i komedierna En timme i lugn och ro och Människans bästa vän. Hösten 2023 väntar
den nyskrivna musikalen Alla skriker, ingen hör och tv-serien Hålla samman på SVT.

Kalle Malmberg

TEXT: MATILDA FAGÖ
FOTO: LARS KROON

  • Uppdaterad2022-12-21 10:13
  • Ansvarig