Välkomna – till nuet

Skola Spelperiod: 24 jan - 25 mar

FLOW

Aldrig känner man sig så levande som när man skapar! Var med när grymma scenkonstnärer förvandlar klassrummet till en kreativ jamsession – med klassiska toner, rim och beats. Och era engagerade kids i mixen.

Har du någon gång själv varit ”i det”? Känt flow? Om inte är det hög tid! Vi vill definitivt ha med ditt gäng på grejen.

Med turnéprojektet FLOW skapas en unik upplevelse i stunden, genom deltagarnas interaktion. Våra artister inleder med en streetdansföreställning på 20 minuter, som sätter tonen. Sedan är det elevernas tur att bidra. Inga förkunskaper krävs. Frågan är bara: Antar publiken utmaningen?

Samtida

I en inbjudande, prestigelös dialog lockar artisterna fram det konstnärliga i de närvarande, med syfte att skapa just närvaro. En förhöjd verklighet. Eller scenkonst, som vi kallar det. Det blir kul. Och spännande! Och är över på 40 minuter.

För idén står Camilla Ekelöf, koreograf och konstnärlig chef Unga Spira:

”Jag vill lyfta fram streetdance/rap eftersom det är en samtida konstform. Du behöver inte ha gått någon utbildning för att rappa, de flesta i genren är autodidakter! Det är inspirerande på så många sätt.”

”Inte bara jag menar att det är viktigt att våra unga kan och vågar höras* och blir hörda. Och våra scenkonstnärer gör det lätt att delta. Kanske finns nästa artist i klassrummet vi besöker?”

MEDVERKANDE

Föreställningen görs av tre ”lag”.

Lag 1: Frida Edholm och Matthew Hudson LaVoie, båda utbildade på Balettakademien i Göteborg. Matthew är rappare och breakdansare, och uppträder under namnet Norm. Frida gör såväl klubbgigs som medverkar i tv-program som Melodifestivalen och P3 Guld, och har specialiserat sig inom den kaxiga dansstilen feminine vibe (tänk: Beyoncé).

I lag 2 & 3 framträder två dansare per tillfälle ur Spiras egen, nybildade, ensemble Dans Spira Extended.

*I FN:s barnkonvention, som också är svensk lag, står bland annat i artikel 13 att ”barn har rätt till yttrandefrihet; att tänka, tycka och uttrycka sina åsikter”.

Klicka på bilden för att se trailern.

(Extern länk)

SPELLÄNGD

40 minuter

MÅLGRUPP

Årskurskurs 4-5

SPELPERIOD

Premiär våren 2022. Skolföreställningar vecka 4, 5, 6, 8, 9, 12, 14, 16-18 och 20

FAKTA

Publikantal: 35
Scendjup: 4 meter
Scenbredd: 4 meter
Takhöjd: klassrum
El: Vanliga eluttag
Mörkläggning: Nej
Byggtid: 1 tim
Rivtid: 30 min
Tillgång till lokalen: 1,5 timme innan föreställningen. Klassrummet behöver
en mindre ommöblering inför föreställningen 1 timme innan. Denna görs av
läraren/ansvarig i samråd med de medverkande i föreställningen.

PRIS PÅ TURNÉ

3.500 kr exkl moms. Vid två föreställningar på samma dag 5.000 kr exkl moms

MER INFO & BOKNING

skola@smot.se

Se hela vårt utbud för skola på smot.se/skola

 

Medverkande

Regi/koreografi

Dansare

Rappare

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...