Hördegårds fyra

Tro, hopp och kärlek

Musik Spelperiod: 06 mar - 13 mar

Hördegårds fyra

Hördegårds Fyra bjuder på jazz, visa och folkmusik med Magnus omtyckta texter på temat drömmar och hopp, ibland vemod och sorg, ibland kärlek och närhet. Kvartetten turnerar och har medverkat i tv och radio. De fortsätter med glädje att ge ut fysiska skivor och i september 2018 släpper de sitt femte album via Naxos. Skivan Rum innehåller jazz med svenska texter som andas uppmuntran, humor och allvar.

 

Medverkande

Magnus Hördegård – piano, text och musik

Magnus kommer från en liten by i djupaste Småland – Ramkvilla. Efter musikhögskoleexamen och många år i Stockholm flyttade han med sin familj till Jönköping 2002. Magnus har kombinerat undervisning i piano med frilansjobb som pianist och keyboardist i små och stora sammanhang. Efter att ha släppt Hördegårds Fyras första skiva 2003 har skrivandet av egen text och musik vuxit sig allt starkare. År 2016 debuterade han som författare med sin biografiska roman Vägen hem för Benjamin Blå och släppte samtidigt en popskiva på svenska sprungen ur samma historia.

Allis Brorsson-Stihl – sång, fiol

Allis bor i Jönköping men kommer ursprungligen från Karlskrona. Hon är en frilansande sångerska och sångpedagog med stor erfarenhet av skivproduktioner och turnéer. Hon har arbetat med flertalet svenska och internationella artister – främst som körsångerska men också som solist. Som lite kuriosa kan vi berätta att Allis sökte som violinist till Per Brahegymnasiet i Jönköping men övergick alltmer till sång vilket också blev hennes huvudinstrument på musikhögskolan i Göteborg.

Gustav Hördegård – elbas, kontrabas

Gustav är en basist med rötterna i Jönköping som numera studerar på musikerprogrammet i Göteborg. Utöver högskola och frilansjobb jobbar han som kontrabasist på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby om sommaren. Gustav började spela piano vid tidig ålder men fann musiken på riktigt när han plockade upp basen något år senare. Efter det var det endast musik som gällde och är än idag. Vid senare tid började Gustav även att intressera sig för jazz vilket ledde honom till kontrabasen som han då började studera flitigt. Numera är det både elbas och kontrabas som är hans huvudinstrument vilket har gett honom en stor musikalisk bredd.

Magnus Boqvist – trummor

Magnus är en frilansande trummis och slagverkare från Göteborg. Han är bördig från Smålandsstenar och älskar chili i alla dess former. Efter att ha gått Individuella musikerprogrammet på musikhögskolan i Göteborg har Magnus spelat i många olika sammanhang – bland annat med Timo Räisänen och Niki & The Dove. Utöver frilansandet som musiker driver Magnus en egen studio där han producerar och spelar in egen och andras musik.

Läs mer om kvartetten: www.hordegardmusik.nu(Extern länk)