“Look For The Silver Lining”

Musik Spelperiod: 17 feb - 17 feb

Isabella Lundgren Kvartett

Isabella Lundgren är tillbaka! Denna gång med ett knippe örhängen från den amerikanska sångboken. Det vill säga sånger som människor förälskat sig i sedan generationer tillbaka, som Fly Me To The Moon, Singin’ In The Rain och What A Wonderful World.

Alla som varit med ett tag har säkert minnen förknippade med denna låtskatt, som Isabella Lundgren tar sig an med stor respekt och med sin egen omisskännliga frasering och timbre.

I kvartetten ingår pianisten Carl Bagge, som är en av svensk jazz flitigaste ackomanjatörer och arrangörer. Han har kompat Isabella alltsedan hennes första tid på de svenska scenerna. En tid som föregicks av några år i New York. Carl Bagges medmusikanter är Niklas Fernqvist på bas och Daniel Fredriksson sitter bakom trummorna.

Denna trio som nu bildar Isabella Lundgren Kvartett är sömlöst i samklang med sångerskan. I jazzhistorien finns flera sång/piano-par som Bill Evans/Monica Zetterlund och Bengt Hallberg/Alice Babs. Carl Bagge och Isabella Lundgren skriver på ett självklart sätt in sig i den historien.

Medverkande

Isabella Lundgren – sång

Carl Bagge – flygel

Niklas Fernqvist – bas

Daniel Fredriksson – trummor

Förband kl. 18.30

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb