Musikalisk briljans och humor som värmer i vinterkylan

Musik Spelperiod: 13 dec - 15 dec

Julkonsert

Hyllade sångerskan, skådespelerskan och komikern Maria Möller återvänder till Kulturhuset Spira för en ny julkonsert tillsammans med Jönköpings Sinfonietta och dirigenten Jonas Nydesjö. Välkända musikalartisterna Rennie Mirro och Hanna von Spreti gästar, liksom Anna-Hanna Rosengren och Oscar Sundling Wallin från succémusikalen Les Misérables. Dessutom bidrar SVF-kören med extra klang och ett traditionellt luciatåg. Välkommen till en stämningsfull afton fylld av musikalisk briljans och humor som värmer i vinterkylan.

Maria Möller

Maria Möller är känd för sina publik- och kritikerrosade föreställningar där hon med värme och briljans blandar dramatik och musik med komik. Hon får oss att skratta, bli berörda och tänka till om livet.  Under drygt tre decennier har Maria arbetat på landets musik - och teaterscener och gjort ett flertal framgångsrika konsertturnéer och föreställningar i eget namn. Hon är också en mycket uppskattad föreläsare och konferencier. Under hösten 2017 är Maria aktuell med turnéföreställningen This Time och våren 2018 medverkar hon i uruppförandet av den nyskrivna musikalen Camera på Östgötateatern i Norrköping. Camera handlar om Ingrid Bergman och Maria Möller gör rollen som den italienska skådespelerskan Anna Magnani.

Jönköpings Sinfonietta

Jönköpings Sinfonietta är en modern symfoniorkester med bred konstnärlig repertoar, som varje säsong presenterar ett stort och varierat konsertutbud i Kulturhuset Spira. Orkestern turnerar också regelbundet i och utanför Jönköpings län och är involverad i många artistsamarbeten och musikaliska projekt, exempelvis inspelning av filmmusik.

Jonas Nydesjö

Dirigenten, arrangören och kompositören Jonas Nydesjö skriver regelbundet för symfoniorkestrarna i Sverige samt solister och artister från både klassisk, jazz och populärmusik. Bland hans samarbetspartners finns artister från vitt skilda genrer, som Per Tengstrand, Ola Salo, Jacob Karlzon, Rigmor Gustafsson, Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören, Malmö Symfoniorkester, Malmö Opera och många fler. Jonas har dirigerat/arrangerat en hel del musikaler, senast Singin’ In The Rain och Jekyll & Hyde på Malmö Opera samt Sweeney Todd på Lunds Stadsteater. Ola Salos rockopera KULT är arrangerad, orkestrerad och på inspelningen dirigerad av Jonas.

Rennie Mirro

Skådespelaren, dansaren och musikalartisten Rennie Mirro var under många år en del av den Kungliga Operabaletten och har gjort stjärnroller i flera musikaler. Han har tilldelats Guldmasken för rollen som Danny i Grease och den manliga huvudrollen i Singin’ in the rain. Rennie är en av de konstnärliga ledarna och eldsjälarna bakom utomhusteatern Teatern under bron på Södermalm i Stockholm och gjorde där huvudrollen i pjäsen Vapenvila 2016. På senare år har han tillsammans med Karl Dyall haft stora framgångar med föreställningen From Sammy With Love, som bland annat spelades på legendariska Apollo Theatre i Harlem, New York.

Hanna von Spreti

Hanna von Spreti (tidigare Lindblad) är en av Sveriges mesta musikalstjärnor med en lång rad succéer på meritlistan, senast på Göta Lejon i Förklädet och konserten I Love Musicals med Peter Jöback på Ullevi.  Hennes största utmaning var på Chinateatern då hon spelade Alex i Flashdance. Annars är det på Oscarsteatern som vi vant oss att se henne briljera i roller som Sugar i I hetaste laget och som fängslande Anette i Saturday Night Fever, en roll som gav henne en Guldmasknominering. Hannas stora genombrott och första Guldmask kom med huvudrollen i Singin' in the rain. En musikal så framgångsrik att den till och med sattes upp en andra gång med Hanna i huvudrollen. Hon har även turnerat med egna projektet Showgirl och medverkat i Melodifestivalen två gånger.

Anna-Hanna Rosengren 

Anna-Hanna Rosengren har gått artistutbildningen på Bjärnums Musikteaterskola och tog examen från Högskolan för Scen & Musik 2016. Under utbildningen medverkade hon i föreställningar som Grymt, Marianne och Into The Woods. Som examensproduktion spelade Anna-Hanna huvudrollen som Pepa i Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott och hon medverkade i Cabaret på Stockholms Stadsteater 2015-2016. Under hösten 2017 gör hon rollen som Fantine i Les Misérables i Kulturhuset Spira, vilket också är hennes professionella debut som musikalartist.

Oscar Sundling Wallin 

Oscar är utbildad på Högskolan för scen och Musik i Göteborg. Efter examen har han spelat i tre produktioner på Säffleoperan; Hur man lyckas i affärer utan att anstränga sig i rollen Finch, Skönheten och Odjuret då han gjorde Lumière och som Leo Bloom i The Producers. Han medverkade i Malmö Opera och Malmö Stadsteaters samproduktion Cabaret 2014 där han gjorde ensemble och cover för huvudrollen Cliff. Oscar spelade i Les Misérables på Wermland Opera och medverkar även i Kulturhuset Spiras uppsättning under hösten 2017.

Speltid: 130 minuter inklusive 30 minuters paus

Boka Restaurang Spiras Julbord

Kombinera julkonserten med Restaurang Spiras generösa julbord, som innehåller ett stort urval av traditionella julrätter och desserter. Pris: 495 kronor per person. Boka julbordet online när du köper biljett till julkonserten eller via Restaurang Spira, 036-30 54 27. Läs mer: 
Restaurang Spiras julbord

Medverkande

Skådespelare

Dirigent

Medverkande

I rollerna

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

Tio nationaliteter och en värld av erfarenhet. Jönköpings Sinfonietta bildades 1988 och må vara en ung orkester men kommer som sådan med en fantastisk anda och en uppsjö av kreativitet. Trots storleken, eller kanske tack vare den, tar musikerna i olika konstellationer sig an allt från intim kammarmusik till de stora symfonierna av till exempel Mahler och Brahms.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...