Konversationer vid klaviaturen

Per Tengstrand om Rachmaninoff

Musik Spelperiod: 17 jan - 17 jan

Konversationer vid klaviaturen - Rachmaninoff

Under våren 2017 ger pianisten Per Tengstrand tre unika konserter i Kulturhuset Spira under rubriken Konversationer vid klaviaturen. I den första konserten spelar Per musik av den ryske kompositören Sergei Rachmaninoff och berättar om hans liv.

Sergei Rachmaninoff föddes 1873 i Novgorod i Ryssland och är en av den ryska musikens giganter. Hans verk är ofta tragiska och oemotståndligt vackra. Rachmaninoff levde också under en av de mest turbulenta tiderna i Rysslands, och världens, historia med ryska revolutionen och två världskrig. Nyligen spelade Per Tengstrand Rachmaninoffs andra pianokonsert tillsammans med Jönköpings Sinfonietta, och här får vi höra mera om och av denne fantastiske kompositör.

Program

S Rachmaninoff - Preludium
Alexandr Glazunov - Ur Årstiderna
Rachmaninoff/Kreisler - Liebeslied

Konserten pågår i 110 minuter inklusive 20 minuters paus.

Om Konversationer vid klaviaturen

För konsertpianisten Per Tengstrand har det muntliga berättandet alltid varit en naturlig del av konserterna. Denna konsert hålls i Kammaren och är en kombination av konsert och samtal under lättare former. Publiken sitter vid runda bord och det går bra att köpa någonting att äta från Spiras restaurang och ta med in till konserten. Under våren 2017 ger Per tre unika konserter i Kulturhuset Spira.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...