Konversationer vid klaviaturen

Två flyglar, två mästerverk

Musik Spelperiod: 23 apr - 23 apr

Konversationer vid klaviaturen - öst möter väst

Under våren 2017 ger pianisten Per Tengstrand tre unika konserter i Kulturhuset Spira under rubriken Konversationer vid klaviaturen. I den här konserten spelar och berättar han om två av musikhistoriens stora verk, ett ryskt och ett amerikanskt, tillsammans med sin fru Shan-Shan Sun.

Igor Stravinskys Våroffer chockade Paris och världen för över hundra år sedan, och den otroligt starka musiken berör än idag. Den här versionen för två flyglar är gjord av Stravinsky själv.

Leonard Bernsteins 
West Side Story är ett älskat mästerverk med sånger som ”Maria”, ”Somewhere” och ”I feel Pretty”. Här i en enormt virtuos version för två flyglar.

Per Tengstrand och Shan-shan Sun är en dynamisk duo vid flyglarna. De är man och hustru och även vinnare av världens största tävling för pianoduos, The Murray Dranoff Two Piano Competition i Miami, Florida.

Program

Igor Stravinsky - Våroffer för två flyglar
Leonard Bernstein - West Side Story: Symfonisk Svit för två flyglar

Konserten pågår i cirka 115 minuter inklusive 20 minuters paus.

Om Konversationer vid klaviaturen

För konsertpianisten Per Tengstrand har det muntliga berättandet alltid varit en naturlig del av konserterna. Denna konsert hålls i Konsertsalen. Under våren 2017 ger Per tre unika konserter i Kulturhuset Spira. Läs mer om de två andra konserterna:

Medverkande

Solist

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...