Från drömmar till dans

Musik Spelperiod: 29 mar - 05 apr
Ingår i: Musikcaféserien

Kv. Arken

Kontrasternas trio – med förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära. Men som inte heller räds att spela upp till dans. Skånetrio med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner i sin repertoar.

Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer.

Om de medverkande

Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik.

Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands.

Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.

MEDVERKANDE

Annika Jessen, klarinett
Elina Nygren, viola
Anna Thorstensson, cello

Spelas

29 mars 19.00, Plan B, Tranås

30 mars 19.00, Kulturhuset Röda Kvarn, Sävsjö

1 april 16.00, Gislesalen Musikskolan, Gislaved

2 april 16.00, Gummifabriken, Värnamo

3 april 19.00, Missionskyrkan, Vetlanda

4 april 19.00, Olsbergs Arena, Eksjö

5 april 19.00, Kulturhuset Pigalle, Nässjö 

Relaterade artiklar

Övrigt
Artikel

Kungligt besök i Kulturhuset Spira

16 februari kommer kungaparet till Jönköping med anledning av att Hans Majestät Konungen firar 50 år på tronen. Besöket...