Svartvitt foto av en kaffekopp, till vänster en trave tummade böcker.
Svartvitt foto av en kaffekopp, till vänster en trave tummade böcker.
Övrigt Spelperiod: 01 aug - 01 dec 2023
Köp biljett

Lunchlyrik

Lunchlyriken ingår i Kulturhuset Spiras stora Kultur på lunchen-program. Välj mellan öppna repetitioner med Jönköpings Sinfonietta, lunchkonserter, stand up, novelluppläsning, poesi med mera! Lyrikprogrammet nedan har fri entré och börjar alltid 12.00.

Lunchlyrik hösten 2023

Speltid: 30-45 min

Fri entre

8 sep: Lunchlyrik med Internationell poesifestival

Medverkande poeter 2023: Stina Inga, Víctor Rojas, Carina Bergström, Ivan Novčić, Lauren Mendinueta, Sanja Sinanović, Rizah Sheqiri, Zingonia Zingone, Jelena Vukanović och Jaime Londoño. 

Läs mer om de medverkande här(Extern länk).

OBS! Lunchlyriken 8 september pågår kl. 11.30 - 13.00. 

 

6 okt: lunchlyrik med Philip Zandén 

Skådespelaren och regissören Philip Zandén, aktuell i pjäsen Pappan på Spira i höst, läser denna fredag poesi av Hjalmar Gullberg. 

 

20 okt: SEOUL MADE - en humoristisk seoul(o)show av och med Gabriella Fäldt 

"Mitt i 40-årskrisandet tog jag beslutet att testa om det gick att returnera sig själv. Jag bokade en resa tillbaka till min födelsestad Seoul. Det var 2020 och sen kom en smittad fladdermus och en rysk invasion i vägen... Men tio ombokade resor senare landade jag på koreansk mark. Jag sökte upp den plats där jag enligt mina adoptionspapper är född och där... låg ett multinationellt företag med ett namn som ABSOLUT inte lämpar sig för tryck."

Detta är berättelsen om att tappa bort, leta efter och hitta sig själv. En rolig och ärlig liten föreställning med spår av såväl storytelling-nötter som östgötska.

 

17 nov: lunchlyrik med Bäckadalsgymnasiets elever

I filmen Utvandrarna funderar Kristina kring frågan: ”Vad är ett hem, landet du kommer ifrån eller platsen där du föder dina barn?” Samma fråga har ungdomar från Bäckadalsgymnasiets Språkintroduktion fått skriva och uttrycka sina tankar kring. Dagens lunchlyrik framförs av ungdomar som representerar 16 olika nationaliteter i åldrarna 16- 20 år under temat ”Vad är ett hem?”.

 

1 dec: lunchlyrik med jöran linder

Jöran Lindner är en konstnär, ljusdesigner och poet bosatt i Småland. Han kom ut med sin första diktsamling ”Allt finns kvar” 2019 (Simon Editor) och arbetar just nu med sin andra diktsamling som utgår från det som skrevs och inte skrevs i polarfararen Andrées dagböcker. I lunchlyriken 1 december kommer Jöran tala om att skriva i extrema lägen.

 

För hela lunchprogrammet, inklusive Öppna repetitioner och lunchkonserter, se Kultur på lunchen.

Varmt välkomna!