Svartvitt foto av en kaffekopp, till vänster en trave tummade böcker.
Övrigt Spelperiod: 01 jan - 13 maj
Ingår i: Kultur på lunchen
Köp biljett

Lunchlyrik

Lunchlyriken ingår i Kulturhuset Spiras stora Kultur på lunchen-program. Välj mellan öppna repetitioner med Jönköpings Sinfonietta, lunchkonserter, stand up, novelluppläsning, poesi med mera! Lyrikprogrammet nedan har fri entré och börjar alltid 12.00.

Lunchlyrik våren 2023

Speltid: 30-45 min

Fri entre

2023-02-10: Lunchlyrik med Erik Nordström

I vårens första lunchlyrik läser poeten Erik Nordström, poet och konstnär från Jönköping, ur sina två diktsamlingar, samt nya dikter. Han visar även projektioner av sina målningar som inspirerat honom till prosadikter han läser. 

Erik Nordström har länge skrivit lyrik och våren 2022 kom han ut med diktsamlingen Sorgen något annat nu.

2023-03-03: Lunchlyrik med Freja Musikteater

Freja Musikteater fyller Caféscenen med poesi och sång, nytt och gammalt, egenskrivet och lånat. Kanske hinner vi också fira Mandelkubbens dag tillsammans. Det vill du inte missa!

Freja Musikteater är en ensemble bestående av amatörskådespelare med diagnoser inom autismspektrat. Sedan 2005 sätter de årligen upp föreställningar där röst, kropp och talang får blomma ut.

2023-03-31 Lunchlyrik med Hanna Schön, Johan Svensson och Jonathan Sikell

Vi förflyttar oss till en snötäckt stad långt hemifrån denna lunchlyrik. Skådespelarna Hanna Schön, Johan Svensson och Jonathan Sikell hämtar rörelse och inspiration från författaren och poeten Han Kangs ord i den Vita Boken.Hur ser världen ut genom ett vitt filter? Liv och död undersöks med ett språk som finns där för att döva smärta och längtan. Naturens lag gör sig påmind.

I den här lunchlyriken tar de sats från sina tidigare roller i Unga Spira-föreställningen Identitetsakuten, där de befann sig i Syd- och Nordpolen i ett visst skede.

Vi lovar en vacker upplevelse med värme och viss kyla. Kanske blir det också lite musik?

2023-04-14: Lunchlyrik med Spiras personal

Äntligen är våren här! I lunchlyriken den 14 april hälsar personalen på Spira in våren med Karin Boyes lyrik. 

2023-04-28: Lunchlyrik med Tony de María

Andalusiska vindar blåser på Caféscenen i lunchlyriken 28 april. Tony de María (Toni Jokiniitty) från Finland är en av de mest respekterade flamencogitarristerna i Norden. Han spelar äkta spansk flamenco från olika decennier, sina egna kompositioner och ibland sjunger han.

Tony har spelat flamenco sedan 1990-talet och har bott på flamencons födelseplatser. De senaste åren har Tonys musik vunnit popularitet på Spotify, kom i stämning inför konserten genom att lyssna på musiken här(Extern länk)

 2023-05-12: Lunchlyrik med Sofia Sivertsdotter

Sofia Sivertsdotter är verksam som författare och har hittills gett ut 11 böcker, däribland Andetaget, livet, evigheten - vägledning i varje ögonblick, Ord för dagen - 365 texter för styrka & sinnesro och Livnära - 82 dikter om livet. Hennes böcker rör människans inre: kampen mellan mörker och ljus, konflikten mellan inre landskap och yttre förväntningar och modet att våga ömsa skinn och leva ett liv i linje med dem vi innerst inne är. I vårens sista lunchlyrik kommer Sofia att framföra texter som lämnar dig med en känsla av hopp, tillit och värme.

 

För hela lunchprogrammet, inklusive Öppna repetitioner och lunchkonserter, se Kultur på lunchen.

Varmt välkomna!