Ett battle i peruk

Barn/Unga Spelperiod: 20 mar - 20 mar

Maawsarts

En show och ett spektakel. Ett battle i peruk. Häng med hem till the Mozarts!

Vi vill ha rörelse i stolarna, skärpta sinnen mellan raderna. Det här är ingen övning, det är verklighet. Så du vet. Vi ska berätta om ett par där båda ägde allt men bara en var het. Amadeus Mozart – har du hört hans namn? Vet du vem han höll uti i sin famn? Jo: Constanze Mozart, född Weber. Som gav den geniale tonsättaren feber, satte hans hjärta i brand och 1782 gav den mannen sin hand. Men vad spelade hon för roll?

 Länk till youtube(Extern länk)

Amadeus rykte håller än, fast det var 250 år sen, han skapade sin musik. Hur blev han så framgångsrik? I alla tider har det hjälpt att vara två, att ha någon att luta huvudet på. Du kan googla det, eller bara se: Vem vore Obama utan Michelle? Victoria utan han, pappan till Estelle?    

Så vår Constanze – vilken skillnad gjorde hon? Själv skillad men tvingad – att stanna hemma. Föda sex av Amadeus barn, varav fyra mötte en för tidig död. Och hennes eftermäle? ”Ett fantastiskt stöd”. Men vem hade hon kunnat bli?

Hur är det att vara ihop med någon så känd? Vem var egentligen konstnären? Kom igen! Vi undersöker saken. Lyssnar på den classy, sassy kvinnan bakom maken. Hon som skilde sig till slut men fortsatte att kallas Mozarts ”fru”. Aldrig ”du”. Nog snackat.

Droppa beatet nu!

Rekommenderad från 9 år.

 

IDÉ

Camilla Ekelöf, regi & koreografi
Chrissie Lundström, scenografi (tillsammans med bildelever på Kulturskolan i Jönköping) 

MEDVERKANDE

Frida Edholm, dans & koreografi
Matthew Hudson LaVoie, rap & text
Jönköpings Sinfonietta
Dansensemblen Pirouette
och teaterelever från Kulturskolan i Jönköping
 

 

Medverkande

Regi/koreografi

Dansare

Rappare

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

En småländsk orkester i världsklass.