Anna Öberg är dansare och koreograf, uppvuxen i Hudiksvall men utgår idag från Stockholm. Hon har sedan sin gundutbildning vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) jobbat inom fältet för dans, teater och performance, både i Sverige och utomlands, på uppdrag av instutioner och som frilans. 

Samspelet mellan dans och musik löper som en röd tråd genom hennes koreografiska arbete och hon har rönt stor uppmärksamhet för sitt nyskapande förhållningssätt, både inom och utanför genren. 2015 tog Anna sin masterexamen i koreografi vid DOCH som den första folkdansaren någonsin. 2017 fick Anna det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan med motiveringen:

”Utan musik ingen dans, och utan dans – inte heller någon musik. Anna Öberg är en pionjär som tar ett dansant avstamp i det gamla men kastar sig framåt, inåt och utåt på en gång. Mot det nya, ständigt sökande, men med det gamla tryggt vilandes i ryggmärgen.”

Anna Öbergs arbeten har presenterats på bla Scenkonst Sörmland, Riksteatern, Dalateatern, Stadsteatern, MDT, Riksscenen Oslo för att nämna några.

Hösten 2019 är hon aktuell med verket Solitude i Kulturhuset Spira.