Blues med hjärta, blod och passion

Musik Spelperiod: 22 feb - 22 feb

Muddy What?

Muddy What hör till några av de flitigast turnerande unga musikerna i Tyskland. Segern i Germany Blues Challenge 2021 är ett erkännande av deras enastående ”nya” blues, med hjärta, blod och passion. ”Man känner sig förflyttad till de förtrollade och mystiska träskmarkerna i Mississippideltat”, skrev en recensent.

En stor skara fans vittnar om en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. Men Muddy What bjuder inte enbart på traditionell delta- eller chicagoblues. Musiken blandas med tillbakalutad bluegrass och berättande ballader. Elförstärkta instrument ersätts med akustiska, som Ina Spangs mandolin, beroende på repertoaren.

Muddy What har hittills gett ut fyra album. Titeln på deras första, Gone from Mississippi, kanske vittnar om att de med all respekt för bluesen vill tänja på genregränserna. Men för ett bluesband är inte albumen det mest centrala, utan mötet med publiken. Och nu – för första gången – är det Jönköpings tur.

Medverkande

Fabian Spang, gitarr/voc
Ina Spang, gitarr/mandolin
Michi Lang, trummor/bas

Förband kl. 18.30
Arrangör: Jönköpings Jazzklubb
Speltid: 3 timmar inklusive 2x20 min paus

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.

Musik
Artikel

Jonas Valfridsson: Tonsättare med småländskt hjärta

Han började som gitarrist under uppväxten i Jönköping, men upptäckte att han hellre ville skapa musik än bli virtuos på...