Fira in 2020 på Kulturhuset Spira

Musikal Spelperiod: 31 dec 2019 - 01 jan 2020

Nyår med Spelman på taket

Fira in 2020 med musikalen som har allt - musik, dramatik, komik och romantik! Njut av en trerätters nyårssupé och upplev den hyllade Broadwayklassikern i gott sällskap på Kulturhuset Spira. Vid tolvslaget skålar vi tillsammans för det nya decenniet på restaurangens terrass, med stämningsfull utsikt över staden.

Spelman på taket är en storslagen produktion med ett 30-tal medverkande på scen och Jönköpings Sinfonietta vid instrumenten. Den ständigt aktuella Broadwayklassikern om kärlek, frihet och förföljelse i sekelskiftets Tsarryssland gjorde succé när den spelades på Spira 2016. Salongerna var slutsålda och recensenterna överväldigade. 2019 är över hälften av ensemblen ny, inte minst huvudrollen Tevje!

Välkomna på en fartfylld och romantisk musikal om värderingar, makt, religion och generationsmotsättningar som ställs på sin spets. Allt framfört till medryckande toner med inslag av judisk folkmusik. Flera melodier är välbekanta, inte minst If I were a rich man (Om jag hade pengar)!

Alla medverkande och mer om föreställningen hittar du här.

I foajén

Moa Eklöf förgyller kvällen med sköna sånger från musikal till visa. Ackompanjemang: Edward Eklöf. Moa har funnits med på scenerna i Jönköpings sedan länge, trots sin unga ålder. Hon har medverkat både som solist och ensemble i uppsättningar som Kristina från Duvemåla, Spelman på taket och Carmina Burana. Just nu studerar hon dans och musikal i Lund. Edward Eklöf är kyrkomusiker i Svenska Kyrkan samt körledare för barnkören Nova. 

Program

17.45 Mingel & underhållning i Spiras foajé med bubbel och canapé (OBS: tiden!)
18.30 Spelman på taket AKT 1
20.10 PAUS med servering av förrätten
20.50 Spelman på taket AKT 2
21.45 Föreställningen är slut och det är dags att ta plats vid borden
22.00 Middag med servering av varmrätt och dessert
00.00 Firande av tolvslaget på terrassen med bubbel och utsikt över Jönköping 

Nyårsmeny

Välkomstmingel med två olika canapéer – Ett glas Cava (Segura Viudas Reserva (método tradicional) Spanien)
Förrätt: Rökt röding med creme på ost från Vrigstad, rågkrutonger, citronpärlor och äpplen från Rudenstams – Ett glas 2017 HIGH ALTITUDE chardonnay-viogner, Mendoza Argentina
Varmrätt: Örtstekt hjort serveras med svartavinbär, svamp, rödvinsås och tryffelpotatispuré – Ett glas 2017 HIGH ALTITUDE Malbec-Syrah, Mendoza ARGENTINA
Dessert: Inkokt päron med lingon, tonkabönsmaräng och vitchoklad.
Tolvslagsbubbel: Ett glas Cava (Segura Viudas Reserva (método tradicional) Spanien)

Priser

Till nyårsfirandet erbjuder vi tre olika prisnivåer beroende på var i salongen du sitter. I alla priser ingår mat och dryck.

  • 1 885 kr – du sitter på parkett eller i mitten av första balkong. 
  • 1 685 kr – du sitter på främsta raderna av parkett eller på sidan av första balkong.
  • 1 485 kr – du sitter längst fram på sidan av första balkong. Delvis skymd sikt.

Medverkande

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

En småländsk orkester i världsklass.