En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

Teater Spelperiod: 06 apr - 07 apr

Om att våga flyga

Maria Lundqvist – en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker ut på turné med en egenskriven föreställning.

Det blir tvära kast, mycket musik, vansinnigt lekfullt och på djupaste allvar… Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar…Det kommer bli väldigt roligt !

Föreställningen Om att våga flyga hade premiär i Falköping våren 2019 och efter en utsåld säsong 2019-2020 blir 2022 dess fjärde och sista säsong.

– Jag vill än en gång bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte …!!

– Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, våga ställa sig frågan ”vart jag är på väg” ”vad vill jag” och ”Varför”. Att våga bryta normer och tänja på gränser på vilket sätt vi skall våga fortsätta leva det här livet, är viktigt. Att söka sig nya vägar kan visserligen göra ont, men vem har sagt att inte gräset är grönare på andra sidan ?!

En kvinna, en kropp och tusen möjligheter…
Kanske kommer Sally på besök…
Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade!

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

Speltid 120 minuter utan paus.

Medverkande

Maria Lundqvist

Sångare: Kristoffer Hellström

Piano: Arvid Svenungsson

Fiol: Lena Jonsson

 

Pressröster

Dala-Demokraten

”Hon har publiken i sin hand”

”Maria Lundqvist bjuder på sig själv och det är en ynnest att få uppleva det”

”Det är innerligt och sprött, kraftfullt och mäktigt som ett sprakande fyrverkeri”

”Heja Sally, världen behöver flera sådana som Du!”

“Vilken otroligt skicklig underhållare hon är, lyhörd och rapp, innerlig och spröd och väldigt väldigt rolig”

”Dynamiskt och mäktigt, vi vrider oss av skratt”

Falköpingstidning

”Maria Lundqvist flyger- riktigt, riktigt högt dessutom !”

Dalarnas tidning

”Galna pantomimer, säregna gångarter och när det stillnar är det som bäst, då tåras ögonen.”

Smålandsposten

”Maria Lundqvist, vi älskar dig också!”

”Det är så galet det kan bli, fräckt och närgånget”

”Hon är galet bra”

”Marias entré kan smälta vilken glaciär som helst”

”Maria är det sexigaste, roligaste, tokigaste och tvärallvarligaste en kan uppleva på en scen idag”

Ystads allehanda

”Det är hysteriskt roligt”

”Publiken kiknar av skratt”

”Hon har publiken i sin hand”

 

Kulturhuset Spiras av- och ombokningsregler innefattar ej denna produktion. Läs mer på arrangörens hemsida här(Extern länk).

Om Maria

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unikt tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”? Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”. Maria är Karamellodiktstipendiat, hon har fått pris av Svenska Akademin, Fridolf Rudin, Årets Göteborgare och Gösta Ekman m.m.

2017 hade Maria premiär som ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm, efter gästspel på Storan och Lorensbergsteatern i Göteborg, åkte hon ut på utsåld Sverigeturné. Under 2019-2020 spelade Maria en av huvudrollerna i C-Mores nya tv-satstning, ”Bröllop, Begravning och Dop” i regi av Colin Nutley.

Relaterade artiklar

Teater
Artikel

ING-MARIE CARLSSON OM ROLLEN SOM ROSA TANT

Hon har gjort nästan allt man kan göra som skådespelare. Men aldrig en monolog – förrän nu. I vår ger sig Ing-Marie Carl...