Öppningskonsert med Samuel Ljungblahd, Jönköpings Sinfonietta och Ulf Wadenbrandt

Musik Spelperiod: 19 aug - 19 aug

Soulklassiker

Inspirerad av världsartister som Stevie Wonder och Ray Charles har Samuel Ljungblahd klivit fram som en av Sveriges främsta soul- och gospelsångare. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta och dirigenten Ulf Wadenbrandt startar han musiksäsongen i Kulturhuset Spira med ett pärlband av tidlösa soulklassiker som garanterat kommer att sätta hela konsertsalen i gungning.

På låtlistan står mängder av välkända hits som For once in my life och Superstitious (Stevie Wonder) , Reach out I’ll be there (Four Tops) Ain’t no mountain high enough (Marvin Gaye & Tammi Terrell) och Move on up (Curtis Mayfield).

Samuel Ljungblahd

2015 vann Samuel Ljungblahd svenska folkets hjärtan när han fick alla gäster i Slottskyrkan att släppa loss under prinsbröllopet. Samuel skivdebuterade 2005 och har bland mycket annat medverkat i tv-program som Så ska det låta och Let’s Dance. Han har nyligen gjort konserter tillsammans med Gothenburg Wind Orchestra och medverkade i konserten Sommar och soul vid Ribbingsnäs Ladugård i Forserum under juni 2017.

Samuel Ljungblahd på Facebook(Extern länk)

Ulf Wadenbrandt

Dirigenten Ulf Wadenbrandt är känd för sina extraordinära samarbeten med välkända symfoniorkestrar i Sverige och hela Europa. Ulf är en regelbunden gäst i Kulturhuset Spira och ledde nyligen Jönköpings Sinfonietta i Nationaldagskonserten och Dreamhack i Concert.
Ulf Wadenbrandt på Facebook(Extern länk)
Ulf Wadenbrandts officiella webbplats(Extern länk)

Jönköpings Sinfonietta

Jönköpings Sinfonietta är en modern symfoniorkester med bred konstnärlig repertoar, som varje säsong presenterar ett stort och varierat konsertutbud i Kulturhuset Spira. Orkestern turnerar också regelbundet i och utanför Jönköpings län och är involverad i många artistsamarbeten och musikaliska projekt, exempelvis inspelning av filmmusik. Chefsdirigent är Christian von Gehren.
Jönköpings Sinfonietta på Facebook(Extern länk)

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...