Oscar Danielsson

Livsbejakande sånger med stil

Musik Spelperiod: 08 maj - 15 maj

Oscar Danielson

Oscar Danielson är av många ansedd som Sveriges främsta textförfattare. Hans starka texter handlar om hur vi fungerar, vi människor mitt i livet. Varenda textrad genomsyras av hans underfundiga humor och perfekt avvägda frasering. En stark och intim konsert med låtar från hela Oscars karriär, bland annat Besvärjelse, Flickorna och Livet är en smörgås, blandas med nya låtar från hans kommande album.

2,5 miljoner spelningar på Spotify

Oscar Danielsons låt Besvärjelse från albumet Stockholm i mitt hjärta har över 2,5 miljoner spelningar på Spotify. ”Jag har svårt att komma på någon som skriver lika bra poplyrik på svenska” skriver DN.

Oscars texter handlar om hur vi fungerar, vi människor mitt i livet. Barn, livs-tetris och en ständigt tickande klocka. Lite äldre för varje dag. Så inneslutna i vår egen bubbla med oro för barnen, för framtiden och för förändringar. Men ändå så rättfärdiga, vi med vår ”cykelhjälmsförträfflighet”. Vad gör det egentligen med oss att de rumänska tiggarna står där på knä vid våra fötter? Men sorgligt eller navelskådande – det är det inte. Varenda textrad genomsyras av Oscars underfundiga humor och perfekt avvägda frasering. Oscar ger starka texter och intima spelningar.

- När jag kommer till Småland så är det för att spela solo, min specialitet, säger Oscar. Jag kommer att spela låtar från hela min karriär.

Läs mer om Oscar: www.oscardanielson.se(Extern länk)