Musik Spelperiod: 20 okt - 20 okt

Passion and Melancholy

Två stjärnor i ett intensivt och gränsöverskridande möte. Det är resultatet när pianisten Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander med rötter i Finland möts. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta under ledning av Emil Eliasson, framför de sin egen musik.

Med rötter i två olika världsdelar men med samma passion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjo och Minna Weurlander åt. Båda har länge erkänts som starka profiler och artister på klassiska världs- och jazzmusikerscener och har numera hela världen som sitt arbetsfält.

Naranjos och Weurlanders musik är djupt personlig - full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som tillsammans skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

Speltid 60 min, ingen paus

Tania Naranjo och Minna Weurlander. Foto Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

 

Program

Musik skriven av Minna Weurlander och Tania Naranjo i arr för orkester av Mats Hålling. Från deras album Infinity och Entwined.

Medverkande

Dirigent

Musiker

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

En småländsk orkester i världsklass.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...