FILMVISNING MED LIVE-MUSIK!

Barn/Unga Spelperiod: 18 feb - 18 feb

Peter och vargen

Upplev Peter och Vargen som ett symfoniskt filmäventyr när Sergej Prokofjevs klassiska musiksaga kommer till liv. Suzie Templetons Oscars-belönade och nervkittlande kortfilm ackompanjeras live av Jönköpings Sinfonietta och en sagoberättare.

Peter är en ensam pojke som bor med sin farfar nära en skog. Han har svårt att få vänner och lär istället känna en anka, en kråka och en katt. Peter får inte vara i skogen där den farliga vargen finns. En dag kan pojken inte längre tygla sin nyfikenhet och han ger sig ut med vännerna på ett äventyr långt in i skogen. Där möter de vargen och Peter måste använda allt sitt mod för att lyckas överlista honom. Filmen kan upplevas som obehaglig, men har ett lyckligt och kanske lite oväntat slut.

Samtidigt som den tecknade filmen visas spelar Jönköpings Sinfonietta kompositören Prokofjevs dramatiska musik live. Varje karaktär i den ryska folksagan gestaltas musikaliskt av ett instrument och får ett eget ledmotiv. Innan allting börjar introducerar sagoberättaren publiken för de olika rollerna och deras instrument.

I varje föreställning ingår en workshop med sagoberättaren om rädslor och hur man kan hjälpa varandra att övervinna dem. Här pratar sagoberättaren direkt med publiken och hon ser verkligen fram emot att få höra era tankar!

Speltid ca 50 min utan paus

Den känslostarka musiken tillsammans med filmen kan vara lite läskig. Rek. från 6 år.

Textförfattare och kompositör Sergej Prokofjev
Animerad film BreakThrufilms
Regi och rum Camilla Ekelöf
Medverkande
Jönköpings Sinfonietta
Anna Hartmann, dirigent
Gabriella Fäldt, sagoberättare

Föreställningen ingår i Kulturlov. Peter och vargen spelar också som skolföreställning.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.

Musik
Artikel

Jonas Valfridsson: Tonsättare med småländskt hjärta

Han började som gitarrist under uppväxten i Jönköping, men upptäckte att han hellre ville skapa musik än bli virtuos på...