Dans Spelperiod: 08 mar - 13 maj 2022

POW!

Tempot i dag är tufft. I POW! möter fem nyutexaminerade dansare samtidens krav på prestation på sitt eget sätt. Det blir en lek för balans – full av igenkänning för alla kroppar. Och för alla som någonsin undrat "hur ska jag klara det här?".

Koreografen Kenny Svensson gör POW! i tätt samarbete med kompositören Blasé Møller och kostymdesignern Tomas Sjöstedt. Resultatet är en rumslig såväl som själslig upplevelse för alla sinnen. Dynamisk, musikalisk, energivande och eftertänksam. Dansstilen är modern jazz, ”Kenny style”, starkt influerad av den livfulla, amerikanska scenen.

Het ensemble

POW! är Dans Spira Extended första egna föreställning. Ensemblen formades under hösten 2021 för att tillträda februari 2022. Konstnärlig chef är Camilla Ekelöf. Ensemblen består av nyutexaminerade dansare som här kanske gör sitt första arbete på en professionell institution.

Dans Spira Extended är Spiras första egna ensemble med dansare sedan satsningarna Fuse och Unga Fuse 2009 och 2015. Projektet löper över åtta månader med sikte på förlängning och stöds av Kulturrådet. Syftet är att skapa en språngbräda för karriärer som just har börjat, att låta dansarna möta etablerade koreografer och uppträda i olika scenrum och att ge publiken en smak av lite ny, rå talang, medan den formas.

Speltid: 45 min

I föreställningen förekommer det rök och blinkande stroboskopljus.

Länk till youtube(Extern länk)

Dansare

Dans Spira Extended

Inanna Argati
Lovisa Abrahamsson
Vanessa Lindblom
William Säfström
Isabell Karlsson (även repetitör)

Konstnärligt team

Kenny Svensson koreograf
Tomas Sjöstedt kostymdesign
Blasé Møller kompositör
Patrik Petterson ljusdesign
Isabell Karlsson repetitör

Spelperiod

Föreställningen är framtagen på publikens begäran, för Värnamo kommun.

Premiär 8 mars i Gummifabriken, Värnamo. Spelar 10 mars på Teater Halland, 17 mars på Kulturhuset Spira och 18 mars som en skolföreställning för gymnasiet. Gästar Skånes Dansteater 13 maj. Är på turné hösten 2022.

Biljetter till POW! på Skånes Dansteater. (Extern länk)

Medverkande

Dansare/repetitör

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Scenkonstsäsongen 24-25 är här!

Malena Ernman gör dubbla konserter med Jönköpings Sinfonietta, Samuel Fröler spelar änkeman i ett klassiskt småländskt k...