Teater Spelperiod: 24 maj - 24 maj

Riv murarna

Riv murarna är Sveriges mest tillgängliga teaterföreställning som handlar om Brita som föds annorlunda.

Sveriges mest tillgängliga teaterföreställning handlar om Brita som föds annorlunda. Vi kommer följa Brita och hennes mamma Anas kamp för att få henne normal. Men vill Brita det? Och vad har samhället för inverkan på besluten? Vem bestämmer egentligen? En föreställning som utmanar fantasin. Det är ett experiment för att ta reda på hur man på bästa sätt kan göra ett framträdande mer tillgängligt för fler.

De medverkande är skådespelarna Linnéa Sundblom och Joanna Dahlgren som hoppar mellan att spela 10 olika roller. Musikerna Justina Lakin och Johan Johansson är ständigt på scenen med stämningsbyggande musik och ljudeffekter.

Föreställningen har skapats för att visa hur teater kan vara tillgänglig utan syn- eller teckenspråkstolk. Ett experiment skapat med hjälp av Arvsfondsmedel. Projektet FUNK I 4D ägs av Kulturens bildningsverksamhet.

Kom gärna en timme innan och ta del av scenbilden där du kan titta och känna på kostymer och ljudboxar. Föreställningen är 75 minuter lång, utan paus. Stanna gärna kvar och ställ frågor efter föreställningen.

OBS! Om du behöver assistans eller tolk innan eller efter föreställningen så måste du själv boka via ditt landsting/kommun. I föreställningen gör vi allt vi kan för att den ska vara tillgänglig utan teckenspråkstolk eller syntolkning.

Läs om projektet Funki4D och tillgänglighet i samhället(Extern länk)