En fantastisk musiksaga för hela familjen!

Barn/Unga Speldatum: 03 dec 2017

Skorstensjul

Kom och upplev en magisk föreställning för hela familjen i riktig Astrid Lindgren-anda. Skorstensjul är en stämningsfull musiksaga baserad på Mårten Sandéns bok med samma namn. Följ med Stella, Mago och Issa på rymmen från barnhemmet, på jakt efter Magos pappa!

Det är en kall decembernatt när Stella, Mago och Issa stiger av tåget på Stockholms Centralstation. De har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa.

På Centralstationen möter de ingen pappa, däremot träffar de på en rundmagad farbror med smutsigt skägg. Farbrorn heter Niklasson och har glömt bort vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas. Till sin hjälp får de den snälla Miriam i antikaffären och, inte minst, de modiga och påhittiga skorstensbarnen. Och det är bråttom! Om inte Niklasson kommer på vem han är före julafton riskerar hela julen att bli inställd.

I rollerna

Stella – Elvira Gille
Mago – Selma Åkerblom
Issa – Helmer Åkerblom 
Lille Haj – Agnes Grönholm
Rustan – Hannes Gille
Berättaren/Pappan – Johan Gille
Miriam/Polis – Jenny Gille
Von Stump/Polis – Mathias Blad
Niklasson – Ulrik Spjut
Samtliga skådespelare från Lerbäcks teater

Medverkande

Jönköpings Sinfonietta under ledning av dirigent Kalle Kuusava 

Barnkören Nova under ledning av Edvard Eklöf

Medverkande

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

En småländsk orkester i världsklass.

Kören nova

Nova består av ett gäng glada körsångare som vill skapa projekt och samarbeten av hög kvalitet som är nyskapande och innovativa.

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...