Smot på SmåLit

Artikel

Under årets upplaga av SmåLit bjuder Smålands Musik & Teater in till fyra unika tillfällen i Jönköpings stadsbibliotek och Jönköpings läns museum.

SmåLit 3 februari kl 11-17
Jönköpings stadsbibliotek, Jönköpings läns museum, Arkivhuset

RÖDA SALEN
Jönköpings läns museum
13.00-13.20 Vårens klassiker: Körsbärsträdgården
Anton Tjechovs Körsbärsträdgården skildrar hur samhället ofta förändras snabbare än människorna som lever i det. En av de riktigt stora ryska pjäserna som präglat den moderna teatern och är älskad över hela världen. I vår spelas den på Kulturhuset Spira. Samtal mellan Patrik Franke, dramaturg, och Dennis Sandin, regissör.
Arrangör: Kulturhuset Spira

13.30-13.50 Att översätta Dea Loher
Dea Loher är en av Tysklands största samtida dramatiker med en skarp blick för sociala orättvisor i samhällets utkanter. Hennes pjäs Den sista elden är en intensiv betraktelse av livet och döden och av gemenskapen mellan människor. Dramaturgen Patrik Franke i samtal med översättare om arbetet med Den sista elden.
Arrangör: Kulturhuset Spira

15.00-15.45 Rent bord
Det kan väl aldrig vara fel att föreslå en promenad? Skådespelaren Hanna Schön och pianisten Kerstin Jansson iscensätter novellen Rent bord, med vilken Lina Ekdahl vann Sveriges Radios novellpris 2017.
Arrangör: Kulturhuset Spira

FLYGANDE MATTAN, 6-12 år
Jönköpings stadsbibliotek
16.00-16.30 Olga kastar lasso
I år görs den coola barnmusikteatern Olga kastar lasso på Spira i Jönköping. Vill du höra hur det kan gå till att göra teater av en bok? Lyssna på Helena Willis, som har illustrerat Olga kastar lasso och LasseMaja-böckerna och Patrik Franke, dramaturg.
Arrangör: Kulturhuset Spira

  • Uppdaterad2018-01-22 10:28
  • Ansvarig