Övrigt Speldatum: 04 sep 2023

Studio Spira: Pappan

Hösten 2023 spelas en av senaste decenniets mest omtalade pjäser på Kulturhuset Spira. Pappan är ett drama om en dement man, spelad av Philip Zandén, som sakta men säkert förlorar sitt grepp om verkligheten. I Studio Spira: Pappan samtalar Hugo Aavaranta Hansén, konstnärlig chef för teater, med skådespelarna som medverkar i pjäsen. Varför har Pappan blivit så uppmärksammad? Och kan den hjälpa oss att hantera vårt eget och våra närståendes åldrande?

André begriper ingenting. I ena stunden ska dottern flytta till London. I nästa ska hon stanna i Paris, och han ska flytta in hos henne. Men det är främlingar i lägenheten och han måste hela tiden vara på sin vakt. Pappans allt mer fragmentariska minne gör att dottern ställs inför svåra beslut – hon vill ju bara hans eget bästa.

Fransmannen Florian Zeller har beskrivits som en av våra mest spännande samtida dramatiker. Hans författarskap kretsar ofta kring familjerelationer och Pappan ingår i en trilogi som även innefattar pjäserna Mamman och Sonen. Pappan har hyllats på världens teaterscener och har även blivit Oscars-belönad film med Anthony Hopkins i huvudrollen.

Fri entré. Platsbiljett måste bokas.

Samtalet pågår i cirka 1 timme utan paus och kommer också att livestreamas på Youtube.(Extern länk)

Medverkande

  • Hugo Aavaranta Hansén, konstnärlig chef teater
  • Philip Zandén, skådespelare