Peter Asplund med Habo Big Band Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander

Musik Speldatum: 19 dec 2023

The Christmas Feeling

Peter Asplund är tillbaka med sin storslagna julkonsert – The Christmas Feeling. Tillsammans med superduktiga Habo Big Band och gräddan av svenska jazzsångerskor bjuds vi på julmusik i jazziga rytmer. Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander tolkar julens klassiker i stämningsfulla men också hårt svängande arrangemang signerade Peter Asplund.

Ingen annan svensk jazzartist är så mångsidig som Peter Asplund. Han är en fantastisk trumpetare och sångare i klassisk crooner-stil, orkesterledare, konferencier av rang, pedagog och producent – en jazzens entreprenör.

Han har arbetat med flera storband genom åren, Tolvan Big Band, Stockholm Jazz Orchestra och Blue House Jazz Orchestra, Stockholms konserthus eget storband. I flera år har han haft sin egen kvartett med bl. a. pianisten Jacob Karlzon. Han har vid två tillfällen belönats med OrkesterJournalens Gyllene skiva.

Vivian Buczek är en storbandssångerska av rang och har genom åren varit Peter Asplunds första val som sångerska. Vivian och Peter har gjort ett par album tillsammans och han har varit gästsolist på andra av hennes album.

Linda Pettersson är en mångsidig sångerska som funnits länge på jazzscenen. Hon har genom åren arbetat med de riktigt stora jazzmusikerna som Toots Thielemans, Georg Riedel, Putte Wickman. Ja, listan är lång.

Emmalisa Hallander är yngst i sällskapet och är Peter Asplunds senaste sångfynd. De har gjort sällskap på Glenn Miller Café och på Fasching i Asplunds senaste upplaga av The Christmas Feeling.

Inget förband

Spellängd: 2 h inkl 20 min paus

 

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb