Mia Ringblom Hjertner

Välkommen Mia Ringblom Hjertner

Artikel

Hjärtligt välkommen säger vi till Mia Ringblom Hjertner, som nu börjat sin tjänst som konstnärlig chef för Ung Scen inom Smålands Musik & Teater.

– Smålands Musik & Teater är tydliga med att barn och unga är lika viktiga som den vuxna publiken och därför känns det fantastiskt för mig att få det här uppdraget. Först blir det viktigt att verkligen lära känna huset och människorna här och börja fundera på kommande repertoar. I höst ska jag regissera uppsättningen Katitzi som ska turnera i hela länet, säger Mia Ringblom Hjertner.

Hon är skådespelare och regissör med lång erfarenhet och kommer närmast från Göteborgs-Operans barn- och ungdomsverksamhet. Där regisserade hon bland annat barnoperan Min mamma är en drake, som även sattes upp på Kungliga Operan i Stockholm förra hösten och belönades med Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och ungdomsteaterpris 2015.

– Det är ju inte jag personligen som fått priset, utan hela uppsättningen. Det är ett lagarbete. Men visst känns det jätteroligt och visar att vi har gjort ett bra jobb.

  • Uppdaterad2016-02-12 08:15
  • Ansvarig