Dansföreställning med Skånes Dansteater

Dans Speldatum: 16 jun 2023

Vinterresa

Vinterresa är ett nytt verk av koreografen Carl Knif för dansaren Madeleine Månsson. Verket tar avstamp i Franz Schuberts sångcykel Winterreise baserad på Wilhelm Müllers dikter. En inspelad version av föreställningen visas.

I Vinterresa får du följa Madeleine Månsson på en scenisk färd genom ett mångfacetterat landskap. I detta självbiografiska verk vävs text och rörelse samman kring frågor om minnet och dess natur. Hur minns vi platser, personer och händelser? På vilket sätt lever det förflutna kvar i oss och hur påverkar det vi har upplevt nuet och vår framtid?

En inspelad version av föreställningen visas. Fri entré, men du måste boka en plats i salongen.

Föreställningslängd: 35 min

Rek. från 14 år och uppåt

 

KREATIVT TEAM

  • Koreografi: Carl Knif
  • Dansare: Madeleine Månsson
  • Musik: Franz Schubert
  • Scenografi, ljusdesign: Jukka Huitila
  • Ljuddesign:Janne Hast

Om Carl Knif

Carl Knif (1976) är en finländsk dansare och koreograf. Han är konstnärlig ledare och grundare av Carl Knif Company. Carl har skapat flertalet verk för det egna danskompaniet och genomfört samproduktioner och beställningsverk för andra teatrar och danshus.

Några av hans verk är icke-verbala och helt baserade på rörelse och dans, medan andra mer närmar sig fysisk teater. Under åren har Carl utvecklat en intressant, unik stil som hans danskompani har tagit till toppen av den finska dansvärlden.

Carl Knif tilldelades det finska State Prize for Performing Arts 2016. Hans verk har mött stort internationellt intresse och har turnerat i tio länder.

Om Madeleine Månsson

Madeleine Månsson har varit engagerad i flertalet dansprojekt på Skånes Dansteater sedan 2012 då hon provade samtida dans för första gången. Madeleine började arbeta som dansare på Skånes Dansteater 2016 när hon bestämde sig för att sluta jobba som socialarbetare och satsa helhjärtat på dansen. Sedan dess har hon dansat i många av Skånes Dansteaters produktioner bland annat Belonging (2018), Uncharted (2019) och Fine Lines (2020). Sedan 2016 har hon turnerat med hyllade duetten ”Dare to Wreck” i Sverige, Belarus, Holland, Tyskland, Sydkorea, Kanada och USA.

Madeleine har studerat vid DOCH (Dans och Cirkushögskolan) i Stockholm med fokus på variationer av kropp och koreografi. Hon har utvecklat metoder för inkluderande dansworkshoppar som en del av EU-projektet iDance och leder workshoppar i Sverige och internationellt. Hon är för närvarande en del av Skånes Dansteaters fyraåriga EU-projekt 'Europe Beyond Access'.

Om Skånes Dansteater

Genom att erbjuda dig en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett hållbart socialt samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen.

Dansen ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva. Förutom dansföreställningar hittar du dansworkshoppar, intressanta föreläsningar, spännande seminarium, samtal och studiebesök hos oss.

Skånes Dansteater är Sveriges enda fristående dansinstitution. Vi ägs av Region Skåne.