Sveriges största musikalshow!

Musik Speldatum: 26 okt 2024
Köp biljett

Från Broadway till Duvemåla

FRÅN BROADWAY TILL DUVEMÅLA är Sveriges mest populära musikalshow och en av årets självklara höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler – allt framfört av några av våra absolut bästa och mest meriterade musikalartister.

Föreställningen, som av pressen  beskrivits som ”musikalernas Diggiloo”, ger sig i höst åter ut på en omfattande Sverigeturné och precis som tidigare säsonger bjuds publiken på en helt ny ensemble i världsklass samt uppdaterad musik från ikoniska musikaler som "The Phantom of the Opera", "Evita", Kristina från Duvemåla", "West Side Story", "Chess", "Cats", "Les Misérables" och många fler.

På årets turné medverkar John Martin Bengtsson, Emmi Christensson*, Martin Redhe Nord, Linda Pritchard, Viktoria Tocca* och Malena Tuvung. Orkestern leds i vanlig ordning av kapellmästare Carina E. Nilsson.

* Emmi Christensson och Viktoria Tocca alternerar under årets Sverigeturné och i Jönköping är det Emmi som medverkar.

Välkommen på Sveriges största musikalfest!

Speltid: 1 h 45 min

Åldersgräns: 13 år

Arrangör: Tocca Entertainment

 

Medverkande

EMMI CHRISTENSSON

Emmi Christensson är en internationellt erkänd musikalstjärna som har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler såsom Maria i "West side story", Liesl i "Sound of Music" och Cosette i "Les Misérables". Framförallt har hon spelat rollen som Christine i “Phantom of the Opera" i över 500 föreställningar på både West End i London och Cirkus i Stockholm. Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som "Så ska det låta", "Allsång på Skansen", "Doobidoo", "Moraeus med mera" och "Lotta på Liseberg" bland mycket annat. År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten "Icarus" skriven av bland andra Thomas G:son. I den nya versionen av Disney’s klassiker "Beauty and The Beast" (2017) gör Emmi rösten till huvudrollen Belle.

 

JOHN MARTIN BENGTSSON

John Martim Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och troligen den ende i världen som sjungit både de manliga huvudrollerna i "The Phantom of the Opera" på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i flera andra musikaler både i Sverige och utomlands, däribland "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", "Fame", "Cabaret", "West Side Story", "Les Misérables", "Wicked", "Skönheten och Odjuret". Senast såg vi honom i rollen som Karl Oskar i Kristina från Duvemåla på Dalhalla. Vid sidan av musikalscenen är John Martin dessutom en uppskattad soloartist som släppt flera album och medverkat vid såväl större konsertsammanhang som olika TV-produktioner.

 

LINDA PRITCHARD

Linda Pritchard är en professionell sångerska och dansare som inledde sin musikaliska karriär hos Wallmans Salonger. Detta ledde henne vidare ut på de större scenerna och vi har sedan dess sett Linda i allt ifrån Melodifestivalen till att turnera över hela Sverige i uppsättningar  som "Diggiloo" och "Christmas Night". Som musikalartist har hon bland annat medverkat i Malmö Operas turnéuppsättning av "Godspell" och 2022 kunde man se henne i rollen som Simon i musikalkonserten "Jesus Christ Superstar" med Ola Salo och Peter Jöback i huvudrollerna. Linda har även framträtt i flertalet TV-program, däribland "Så ska det låta", "Lotta på Liseberg" och "Sommarkrysset". 

 

MARTIN REDHE NORD

Martin Redhe Nord är utbildad musikalartist och har genom åren medverkat i uppsättningar som "Mamma Mia!", "Cats", "High School Musical", "West Side Story", "Book of Mormon", "Häxorna i Eastwick" och "Kristina från Duvemåla". Det stora genombrottet kom 2018 i samband med att han gjorde rollen som Quasimodo i "Ringaren i Notre Dame" på GöteborgsOperan. På senare år har man kunnat se Martin i bland annat "Next to Normal" och "9 to 5" på Uppsala Stadsteater, samt i rollen som den onda rektorn Trunchbull i musikalen "Matilda" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Martin är även känd för TV-publiken efter att ha medverkat populära program som "Så ska det låta" och "Doobidoo". 

 

MALENA TUVUNG

Malena Tuvung är en meriterad sångerska och musikalartist som medverkat både som dansare och sångerska i allt från krogshower till musikaler och operor. På musikalscenen har vi kunnat se henne i produktioner som "Fame", "Grease", "Jekyll & Hyde", "My Fair Lady, "Mary  Poppins", "Romeo & Julia" och "West Side Story". 2009 spelade hon dessutom huvudrollen Grizabella i musikalen "Cats" på Cirkus i Stockholm och sjöng  där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, "Memory" - en låt hon även framfört i "Allsång på Skansen". Sommaren 2023 sågs hon för andra året i rad i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Press:

As close as you can get to Broadway or West End

Broadway World

Under extranumret dansar hela parketten”

Vestmanlands Läns Tidning

”Lyckad resa från Broadway till Duvemåla”

Gefle Dagblad

”Man känner sig helt perfekt efteråt”

Eskilstuna-Kuriren

”Musikalfest fick teatern att koka”

Arbetarbladet

Musikalsångare av sta sort

Ystads Allehanda

”Emotionellt och övertygande”

Smålandsposten

”Ryser för att det är så fint

Ljusnan

En glimrande show

Norran

”En show i lyxklass”

Jönköpings-Posten

 

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Succémusikalen Så som i himmelen spelas på Kulturhuset Spira 2025

Hösten 2025 gör Kulturhuset Spira en egen uppsättning av succémusikalen ”Så som i himmelen”, som bygger på Kay Pollaks f...

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...