Musik Spelperiod: 24 aug - 24 aug

Från West end till Spira

Gör er redo för en musikalisk afton med det bästa av musikal, opera och filmmusik! Ulf Wadenbrandt återvänder och inleder tillsammans med Jönköpings Sinfonietta och tenorensemblen Tenori orkestersäsongen på bästa sätt.

Följ med på en musikalisk resa från West End till Spira i en konsert med bredd utöver det vanliga. Musikalörhängen och filmmusik samsas med klassiska tenorhits som Granada och Nessun dorma. Men inte nog med det, konserten kryddas också med gästande musikalartisten Micaela Sjöstedt och kompband under ledning av Dan Lindén.

Speltid 120 min inklusive paus

Medverkande

Ulf Wadenbrandt

Ulf Wadenbrandt turnerar över hela världen som dirigent och har gjort sig känd bland annat för sina gränsöverskridande konserter. Han blandar klassiskt, pop och rock, men även film- och dataspelsmusik och med hjälp av kreativt samarbete och musikalisk djärvhet tänjer Ulf på gränserna för vad en symfoniorkester kan göra.

Tenori

Tenori grundades 2003 i London av den prisbelönte tenoren Alexander Grove. Flera framträdande tenorer från Storbritanniens operascener och Londons West End har varit medlemmar i gruppen. Idag driver Alexander Tenori tillsammans med den svenske tenoren Kalle Leander och ensemblen har sin bas både i London och Göteborg. Här ett smakprov För mer info: www.tenori.se

 

 

 

Medverkande

Dirigent

Kapellmästare

Sångsolist

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

Tio nationaliteter och en värld av erfarenhet. Jönköpings Sinfonietta bildades 1988 och må vara en ung orkester men kommer som sådan med en fantastisk anda och en uppsjö av kreativitet. Trots storleken, eller kanske tack vare den, tar musikerna i olika konstellationer sig an allt från intim kammarmusik till de stora symfonierna av till exempel Mahler och Brahms.