Teater Spelperiod: 06 dec - 11 dec

Jul hos Fredrik

Välkommen till ett innerligt julfirande med Fredrik Hardeström och Freja Musikteater! Det blir en jul fylld av gemenskap och sprudlande glädje, men också funderingar kring vad högtiden för med sig.

Fredrik är bland sina vänner välkänd som gruppens stora sångfågel. Med honom vid rodret för årets firande blir det garanterat en tänkvärd föreställning med mycket sång och musik, och en julföreställning som inte liknar någonting annat. Räkna med värmande gemenskap, nästan bländande glitter och kanske en häst!

De flesta av Frejas julföreställningar har balanserat bilden av julfirandet med att visa såväl högtidens lycka som julens baksidor. Mycket av julfirandets aktiviteter bygger på människorna som firar, och därmed blir julen aldrig densamma för alla människor. Men vad händer när alla nyanser och all negativitet tvingas bort? Om något så grundläggande som sorg och smärta, som ilska och vilsenhet försvinner, och det enda som finns kvar ska vara ohindrad glädje och lycka?

Kan vi ens existera utan detta, eller kommer de utestängda känslorna göra allt för att finna sin väg in igen?

Speltid 70 minuter utan paus

Medverkande

Freja Musikteater samt gästartisten Tommy Blixt
Musiker - Lasse Fernström och Björn Palander

Sanna Holmgren Jonsson –  Konstnärlig ledare, kostymör, koreograf
Eva Edevik – regissör, manus
Matilda Dagman – regiassistent
Axel Boberg Ragnerstam – scenograf
David Andersson - ljusdesign
Edward Eklöf – sångcoach

Medverkande

Ensemble

Freja

Freja Musikteater är en ensemble bestående av amatörskådespelare med diagnoser inom autismspektrat. Hösten 2020 firade gruppen 15 år av föreställningar och i november 2021 visas hela verksamheten upp i en retrospektiv utställning i Spiras foajé.

Relaterade artiklar

Teater
Artikel

Nyskriven musik gör Bortbytingen unik

Riksspelman Anders Löfberg gör Freja Musikteater sällskap på scen i Selma Lagerlöfs klassiker. Med sig har han musik han...