Kom i stämning med Freja Musikteater och Sara Lindh

Teater Spelperiod: 30 nov - 04 dec

Jul hos Sebastians vänner

I Freja Musikteaters julshow suddas gränserna ut mellan vetenskap och konst. I ett julstängt bibliotek smälter skrift och tanke samman, litteraturen bryter sig loss från hyllorna och filosofin sipprar mellan raderna i en jakt på livets innersta mening. I Jul hos Sebastians vänner möts tal med sång och fakta med fiktion!

Vad är en människa och är kärlek bara kemisk substans? Det är jul när Billie gömmer sig kvar i det stängda biblioteket för att få svar på sina frågor. Där möter hon de verkliga Bibliotekarierna. Tillsammans söker de efter meningen med livet – för visst måste biblioteket vara rätt ställe att leta på om man vill ha svar?

Världen därute är ganska ogästvänlig… Ingen bryr sig om kunskap och fakta. Alla bara tycker och känner och gissar.”

Sebastian Grennard har varit med i Freja Musikteater sedan 2012. I årets julshow står Sebastian inte själv på scen, men hyllas av vännerna i Freja Musikteater för sin unika förmåga att skapa nya ord som blir glasklara i sitt sammanhang och hans sätt att göra poesi av egna erfarenheter och minnen.

Gästartist: Sara Lindh

Sara Lindh är skådespelare, musikalartist, sångerska, poet och dramatiker med över 25 års erfarenhet i scenkonstbranschen. Hon har medverkat i ett femtiotal olika produktioner på scen, film och TV. Hon har gjort roller i farser och musikaler – som Sally Bowles mot Peter Jöback i Cabaret på Tyrol, men även gjort stora roller på scener som Teater Galeasen, Dramaten, Stockholms Stadsteater.

Sara har skrivit pjäser som uppförts på bland annat Södra Teatern, Smålands Musik & Teater, Örebro länsteater, Teater Giljotin, Riksteatern samt Radioteatern. I Jul hos Sebastians vänner kommer hon att vara med som skådespelare och sångerska. Tillsammans med Frejorna arbetas det sceniska materialet fram under hösten med scener, sånger och tolkningar av Sebastians texter.

Speltid: ca 60 min

Medverkande

Ensemble

Freja Musikteater

Freja Musikteater är en ensemble bestående av amatörskådespelare med diagnoser inom autismspektrat. Hösten 2020 firade gruppen 15 år av föreställningar och hela verksamheten visades upp i en retrospektiv utställning i Spiras foajé. I juni 2023 arrangerades den första Freja Funk Festival, en tillgänglig scenkonstfestival för alla.

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...

Teater
Artikel

Nyskriven musik gör Bortbytingen unik

Riksspelman Anders Löfberg gör Freja Musikteater sällskap på scen i Selma Lagerlöfs klassiker. Med sig har han musik han...