En saknad plats får nytt liv

Skola Spelperiod: 05 sep - 28 okt

Närheten

ÅRSKURS 3-5. Om närheten var en plats – hur skulle den se ut då? Den frågan tar skådespelare och publik sig an i den här interaktiva föreställningen.

Närheten. Vad är den? Var är den? Och vad betyder den för oss? En världomspännande pandemi har inneburit att närheten tagits ifrån oss. Något vi så självklart tagit för givet, blir smärtsamt tydlig när vi har förlorat den.

Vi hälsar på mor- och farföräldrar genom ett fönster och vänner och nya bekantskaper med en nick. Att inte kramas är ett bevis på att vi bryr oss om. Genom att inte ta hand, visar vi respekt. Vi stannar hemma istället för att umgås i stora sällskap och går omvägar runt varandra av hänsyn.

Med värme, humor och allvar bygger skådespelare och elever tillsammans platsen Närheten. Vuxenvärld möter barnens värld och genom kreativitet, förståelse och samspel skapas en gemensam plats.

Under våren 2021 besöker Spiras skådespelare skolor i länet och pratar med elever om just närhet. Samtalen ligger till grund för den här text- och rörelsebaserade föreställningen.

50 min inklusive en interaktiv del.

 

MEDVERKANDE Hanna Schön, Sanna Ingermaa Nilsson, Felix Skalberg
MANUS Camilla Ekelöf, Patrik Franke, ensemblen och elever
från Jönköpings Län.
REGI OCH KOREOGRAFI Camilla Ekelöf
SCENOGRAFI OCH KOSTYM Christina Lundström
LJUSDESIGN Andreas Jonasson
MUSIK Danne Fernström

MÅLGRUPP
Årskurs 3-5

SPELPERIOD
5 sep – 28 okt 2021

Tillgänglig för turné vecka 38-43

Barnkulturpeng åk 3

SPELLÄNGD
50 min inkl interaktiv del

INFO & BOKNING
skola@smot.se

Se hela vårt utbud för skola på smot.se/skola