Musik Spelperiod: 07 sep - 07 sep

Pianotalangen kommer hem till Spira

Vilhelm Moqvist var bara 12 år när han första gången uppträdde i Konsertsalen. Under åren har vi kunnat njuta av hans pianospel både i lunchkonserter och som solist med Sinfoniettan. I höst återvänder han som vinnare av det prestigefulla Polstjärnepriset.

Sedan förra besöket, hösten 2019, har den unga talangen hunnit - inte bara spela Rachmaninovs 2:a pianokonsert med Göteborgs-Symfonikerna som finalist i Polstjärnepriset - utan även vunnit hela tävlingen (Extern länk)2021! 

”En riktig virtuos det svänger om! Vinnaren kombinerar total behärskning av teknik och klangfärg med imponerande stilkänsla.” 
Juryns motivering

På Spira hösten 2021 bjuder Vilhelm Moqvist, som numera studerar på Nordiska musikgymnasiet i Stockholm, på Beethovens sonat Pathétique och Liszts h-mollballad.

Medverkande

Vilhelm Moqvist, piano

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.

Musik
Artikel

Jonas Valfridsson: Tonsättare med småländskt hjärta

Han började som gitarrist under uppväxten i Jönköping, men upptäckte att han hellre ville skapa musik än bli virtuos på...