EN HYLLNING TILL BJÖRN OCH BENNY

Musik Spelperiod: 27 apr - 27 apr
Köp biljett

Sånger från Duvemåla hage

Denna föreställning har flyttats från 26 maj 2023 till 27 april 2024. Kontakta info@smot.se för mer information.

Efter utsålda hus på Göteborgs konserthus kommer ”Sånger Från Duvemåla Hage – en hyllning till Björn & Benny” till Kulturhuset Spira.

Musikalartisterna Jacob Andréas och Josefine Isaksson spelade 2014 Kristina och Karl-Oskar mot varandra i Göteborgsoperans uppsättning av Kristina från Duvemåla. Sedan dess har de tillsammans med pianisten Mats Sköldberg framfört musik och berättelser ur Kristina från Duvemåla, Chess, ABBA, Hjälp sökes och Benny Anderssons Orkester.

Medverkar gör även Heather Levenstein – viola, Karin Berggren – violin, Kerstin Anderson – cello och Thomas Markusson kontrabas.

Medverkande

Jacob Andréas

Jacob Andréas har medverkat i GöteborgsOperans uppsättningar av Hair, Crazy For You, Kristina från Duvemåla (ensemble samt cover Karl-Oskar och Robert), Ringaren i Notre Dame (ensemble och cover Quasimodo) samt Oliver!.

Jacob har tidigare setts i produktioner som The Sound of Music och Grease på Göta Lejon, My Fair Lady, Spring Awakening och Shrek – The Musical på Wermland Opera. Han gjorde rollen som en ung Tomas Ledin i Ledin – Showtime och har medverkat i musikalen Rock of Ages på Rondo.

Jacob har axlat rollen som Adam i Mamma Mia – The Party på Tyrol och som äldste Young i The Book Of Mormon på Chinateatern. I Göteborgsoperans Skapaprojekt Filter står han för manus, regi och medverkar som skådespelare.

Josefine Isaksson

Josefine Isaksson är musikalartist och har medverkat i musikalen Les Misérables där hon spelade rollen som Eponine och som dansande hippie i Hair på Svenska Teatern i Åbo. I Storbritannien har hon bl a spelat Penny i Godspell, Fredrika i A Little Night Music, medverkat i ensemblen i Carousel samt rollen som Woman 1 i John Kanders och Fred Ebbs musikal And the World Goes 'Round.

Mellan 2014 och 2016 medverkade Josefine i GöteborgsOperans och Blixten&Co samproduktion av musikalen Kristina från Duvemåla.

Speltid: 120 min inkl paus

Arrangör: SA Produktion AB

Röster från publiken:

”De lyckligt lottade som kom in fick en lysande och charmig konsert med Jacob Andréas, Josefine Isaksson och Mats Sköldberg som levererade ett pärlband av B&B-låtar från olika sammanhang. Publiken var exalterad och gav stående ovationer när de sista tonerna förklingat i Salen”.

– Niklas Fahlén, arrangör Göteborgsoperans Skövdescen

 

”En oerhört stark, vacker och berörande konsert. Jag är imponerad på riktigt!”

– Agnetha Hellgren, arrangör & musiker i Kungshamns kyrka

 

”Det var som all luft gick ur mig. Vi har haft många konserter på besök i Kungshamns kyrka – detta var den absolut bästa”.

– Peter Larsson, konsertbesökare.

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...