Dans Spira Extended strikes back!

Barn/Unga Spelperiod: 11 apr - 11 apr

Strike

Vad händer när vi tillsammans står upp för någonting och gör vår röst hörd? Vilket motstånd kan vi möta i oss själva och i andra när vi tar kampen? I interaktiva dansföreställningen Strike gör Dans Spira Extended upp med normer och förväntningar – och finner styrkan i gemenskapen.

Tillsammans med publiken skapar Dans Spira Extended en samtida föreställning med högt tempo och en mångfacetterad koreografi. I ett svängigt jazzfusion-landskap får kamplust, motstånd och framtidstro vara i fokus när de fem dansarna står upp för vad de tror på och hittar sin egen sanning.  Är du också redo att hämta styrka i gemenskapen? Are you ready to strike back?

Rek. ålder från 10 år.

Spellängd: 50 min

Strike är ett samarbete med Värnamo och Habo Kommun med stöd från Kulturrådet.

Föreställningen genomförs med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa.

Medverkande

Dans Spira Extended

Kulturskolan Jönköping och Pirouette

Koreograf: Camilla Ekelöf
Medkoreograf: Alexsander Brandt
Kompositör Danne Fernström

Strike ges även som skolföreställning 11 april. Läs mer .

Medverkande

Regi/koreografi

Biträdande Regissör

Ensemble

Dans Spira Extended

Dans Spira Extended är en språngbräda för karriärer som just har börjat och låter nyutexaminerade dansare möta etablerade koreografer och olika scenrum. Projektet ska stärka såväl unga som gamla utövare i regionen och ge publiken en smak av ny talang medan den formas.

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...