Nutida jazz med breda influenser

Musik Spelperiod: 20 mar - 20 mar
Köp biljett

Anna Lundqvist Lisboa Cinco

Jazzsångaren Anna Lundqvist är bandledare och kompositör till den Lissabon-baserade kvintetten Anna Lundqvist Lisboa Cinco. Kvintetten är tillsammans med Anna ett band som innehåller några av de mest intressanta, innovativa och progressiva musikerna från den portugisiska jazzscenen.

Musiken är mycket energisk med ett starkt samspel och improvisation i fokus, som alltid i Annas musikaliska sammanhang. Kvintetten spelar en nutida jazz som svävar mellan de amerikanska traditionerna och det europeiska jazzsoundet med influenser från allt mellan rock och svenska psalmer.

Anna Lundqvist har funnits på den svenska jazzscenen i tjugo år som sångerska, kompositör och pedagog. Hon har gett ut sju album. Det femte i ordningen Mewe fick stor uppmärksamhet, även internationellt. Hon tillbringar numera mycket tid i Portugal som sångerska och pedagog och har här bildat sin portugisiska kvintett, Lisboa Cinco.

Medverkande

Anna Lundqvist – sång, kompositör
Desidério Lázaro – sopran och tenorsaxofon
Daniel Bernardes – piano
André Carvalho – kontrabas
Joel Silva – trummor

Förband kl. 18.30
Speltid: 3 timmar inklusive 2x 20 min paus
Arrangör: Jönköpings Jazzklubb

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.

Musik
Artikel

Jonas Valfridsson: Tonsättare med småländskt hjärta

Han började som gitarrist under uppväxten i Jönköping, men upptäckte att han hellre ville skapa musik än bli virtuos på...