Musik Spelperiod: 22 nov - 22 nov

De kallar mig artist

Klarinettisten Emil Jonason är Spiras Artist in Residence under hela säsongen. Här musicerar han tillsammans med pianisten Peter Friis Johansson i ett lika generöst som intimt program.

Välkommen att lära känna mannen bakom den spännande titeln. Ett stort musikaliskt möte i det mindre formatet. För alla som är nyfikna på Sinfoniettans gästande stjärna finns här chansen till närkontakt.

 

Dynamisk duo

Emil Jonason och Peter Friis Johansson har turnerat ihop i över 12 år och uppträtt över hela Sverige samt vid de stora scenerna i Europa. De har blivit hyllade i pressen för sina tolkningar av Brahms, Schumann, Debussy, Alban Berg med flera, samt för de innovativa konsertproduktionerna Worst of och Unrelated birds där de involverat agerande, performance och tryckkokare vid framförandet av musik av bland andra John Cage, Arvo Pärt, Paquito d’Rivera och Queen.

MEDVERKANDE

Emil Jonason, klarinett

Peter Friis Johansson, piano

Medverkande

Klarinettist

Pianist

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...