Hamlet

Pjäsernas pjäs i säregen kostym

Teater Spelperiod: 21 sep - 15 okt

Hamlet

Vanmakten inför livets och dödens villkor är brännpunkten när William Shakespeares världsberömda tragedi blir intim kammarteater i Kulturhuset Spira. Fem skådespelare tar sig an en förtätad bearbetning av den ursprungliga berättelsen, där även ljud, ljus och suggestiva skuggspel har framträdande roller. Regissör är Rebecka Cardoso, nyligen aktuell med Mens – The Musical på Dramaten och Den tredje hemligheten på Unga Klara i Stockholm.

"Skådespeleriet är genomgående glimrande, och trots det slimmade formatet får det som verkligen är viktigt ta ordentligt med tid". Jönköpings-Posten 

"Så bra det kan bli!" "Betyg 10 av 10". Sveriges Radio P4 Jönköping

Hamlet återvänder från universitetet i Wittenberg till slottet i Helsingör för att närvara vid sin fars begravning. Farbrodern Claudius, som ärvt tronen och gift sig med Hamlets mor, uppmanar Hamlet att sluta sörja. Men när faderns vålnad berättar att han mördats av Claudius beslutar sig Hamlet för att hämnas. Följden blir en kedja av intriger som sätter tillvaron på sin yttersta spets för alla inblandade. Men speglar Hamlets hämndbegär i själva verket en oförmåga att acceptera livets gång?

Recensioner

Vad säger pressen?

Nytt liv för döden i Cardosos Hamlet

Publicerad 22 september 2016 15:19 Uppdaterad 22 september 2016 15:19

"Över huvud taget är det här tragedi spelad på lekfullt allvar; precis lagom avvägda doser humor (ofta pricksäkert signerade Åsa Arhammar) får plats i svärtan. Skådespeleriet är genomgående glimrande, och trots det slimmade formatet får det som verkligen är viktigt ta ordentligt med tid".

Rikard Flyckt
Jönköpings-Posten 21 september 2016

Läs hela recensionen här(Extern länk)

Fräsch Hamlet på Spira

Publicerad 22 september 2016 15:27 Uppdaterad 22 september 2016 15:27

"Så bra det kan bli!". "Betyg 10 av 10".

Ulla Strängberg
Sveriges Radio P4 Jönköping 21 september 2016

Hör hela inslaget här(Extern länk)