Barn/Unga Spelperiod: 06 sep - 23 okt

Innan jag öppnar mina ögon

SKOLFÖRESTÄLLNING ÅK 5-8 En dag är Franks föräldrar borta. Är det hans fel? Motvilligt anförtror han sig till två klasskamrater och tillsammans ger de sig iväg för att hitta dem. Innan jag öppnar mina ögon är en psykologisk thriller om vänskap, medmänsklighet och hopp.

Det har pågått en tid, en kyla har smugit sig in staden. Något händer utanför dörren och det kommer ständigt närmare. Nyheterna rapporterar om annalkande stormar och ökenlandskap som breder ut sig. De tre pojkarna Boris, Frank och Max märker att något stressar och oroar deras föräldrar. Utåt håller de masken och ler. Men med jämna mellanrum spricker fasaden och när de tror att barnen inte hör gråter de. Det är upp till pojkarna att ensamma vända verkligheten.

Innan jag öppnar mina ögon är en nyskriven pjäs av dramatikern Emma Broström - och en återbruksproduktion. Målet är att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Istället för att skapa ny rekvisita, bygga ny dekor, köpa ny kostym med mera återanvänds sådant som redan finns på Kulturhuset Spira, hos andra teateraktörer eller som går att köpa second hand.

AV Emma Broström REGI Marie Parker Shaw SCENOGRAFI OCH KOSTYM Axel Ragnerstam SKÅDESPELARE Mathias Lithner (Frank), Sanna Ingermaa Nilsson (Max), Slaven Španović (Boris).

Spelperiod
6 sep - 23 okt 2020

Målgrupp
Åk 5-8

BARNKULTURPENGEN
Den här föreställningen ingår i barnkulturpengen  hösten 2020, för åk 7.

Skolpris i Spira
95 kr/elev inkl moms

Föreställningstid: 50 minuter

Rivtid: 2 timmar

INFO & BOKNING

skola@smot.se

010-242 80 80

Se hela vårt utbud för skola på smot.se/skola

 

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...