Möte mellan stjärnsaxofonister

Musik Spelperiod: 09 apr - 09 apr
Köp biljett

Jesper Thilo och Amanda Sedgwick Kvintett

Tenorsaxofonisten Jesper Thilo är en av de stora jazzmusikerna i vår tid. Han har spelat tillsammans med åtskilliga internationella toppnamn såsom Ben Webster, Benny Carter, Roy Eldridge och Coleman Hawkins men även Miles Davis. Han var den förste att motta det prestigefyllda Ben Webster-priset. Som kuriosa kan nämnas att han även fått Piraten-priset för sina memoarer ”Man ska’ ku’ se komikken”. Den nu drygt 80-årige stjärnmusikern har en sextioårig karriär att se tillbaka på med många anekdoter från jazzscenerna.

Jesper Thilo är den store traditionalisten som med varm, kraftfull ton i tenorsaxen förvaltar arvet efter Lester Young, Coleman Hawkins och Ben Webster. Mycket riktigt heter också ett av hans senaste album Swing is The Thing.

Här möter han den svenska altsaxofonisten Amanda Sedgwick, som är en högt uppskattad och flitigt anlitad solist. Hon har turnerat med Georgie Fame och varit solist i alla svenska storband från Stockholm Jazz Orchestra till Kustbandet. Med sig har de några av Danmarks och Sveriges främsta musiker.

Medverkande

Jasper Thilo, tenorsaxofon
Amanda Sedgwick, altsaxofon
Ida Hvid, bas
Sven Erik Lundeqvist, piano
Jacob Melchior, trummor

Förband kl. 18.30
Speltid: 3 timmar inklusive 2x 20 minuters paus
Arrangör: Jönköpings Jazzklubb

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.

Musik
Artikel

Jonas Valfridsson: Tonsättare med småländskt hjärta

Han började som gitarrist under uppväxten i Jönköping, men upptäckte att han hellre ville skapa musik än bli virtuos på...