Kom in och stäng dörren

En helt ny humorshow av och med Anders Jansson

Teater Spelperiod: 14 feb - 14 feb

Kom in och stäng dörren

Anders Jansson (“Hipp hipp”, "Starke man”, ”Intresseklubben”) är tillbaka på livescenen med föreställningen "Kom in och stäng dörren". Det är hans första soloshow och höstsäsongen på Lunds stadsteater hyllas i Sydsvenskan ("Anders Jansson levererar!") och Skånska Dagbladet ("pang på, friskt humör, inga krusiduller").

Välkommen in i Anders Janssons värld. Efter succéer som "Hipp hipp”, "Starke man”, "Melodifestivalen” och nu senast SVT:s ”Intresseklubben” tar Anders Jansson steget upp på livescenen med sin första soloföreställning – ”Kom in och stäng dörren”.

– Det här är första gången jag står på scen helt själv. Det är spännande, eftersom jag nu kan associera fritt och kan styra tempot helt på egen hand. Och jag kan dra ifrån och lägga till nya saker under varje show, säger Anders Jansson.

I föreställningen får publiken lära känna Anders Jansson och hans outsinliga källa av märkliga infall och underfundiga associationer. Med hjälp av sin fingertoppskänsla för miner, dialekter och kroppsspråk låter han oväntade karaktärer titta fram och peka på det komiska i vardagen. ”Kom in och stäng dörren” är full av nostalgi, nutid och framtid, kantad av improvisation och publikdialog.

– ”Kom in och stäng dörren" är en personlig resa i högt tempo, där familjen, min hund Leroy, filmmusik, min fascination för djur och användbara tyska uttryck blandas i en associativ mix. Jag gillar blandningen av jordnära humor och absurda infall, fortsätter Anders Jansson.


”Kom in och stäng dörren”

Av och med Anders Jansson
Redaktör: Lars Wickström
Producent: Anna Modéer Wiking, Anagram

Om Anders Jansson

Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära roller i humorprogrammet "Hipp hipp” tillsammans med Johan Wester. Här gjorde han bland annat karaktärerna Tiffany Persson, journalisten Morgan Pålsson och programledaren för “Svenska för nybörjare”. Anders Jansson har också spelat den inte helt kompetenta politikern Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien "Starke Man”.

Sin komikerkarriär startade Anders Jansson tillsammans med Johan Wester som spexare i Lund där de skrev flera nya lundaspex och karnevaler. Duon bildade också tillsammans med Claes Virdeborn humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders Jansson också gjort humorshower så som ”500” och "Köp mjölk, Skriv bok”.

2005 var Anders Jansson programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. Det senaste året har Anders Jansson bland annat hörts i podcasten "Nyfikat” tillsammans med Johan Wester, gjort tv-serien "Tiffany Persson arbetstränar” (SVT) och programlett fredagsunderhållningen "Roliga timmen” (SVT).