La Paloma

Ett värmande drama om två världar som måste mötas

Teater Spelperiod: 25 mar - 29 mar

La Paloma

Succéföreställningen från 2015 är tillbaka! Tage är 84 år gammal och bor på ett äldreboende. En dag bryts det invanda vardagsmönstret när han inte längre väcks av Eva-Britt, utan Yasmina. Hon står där, insvept i sjal och ögonblickligen inlindad i Tages främlingsfientlighet.

Mellan drömmar om seglatser och minnen från en svunnen tid gör Tage sitt bästa för att köra bort Yasmina. När han inte lyssnar på den gamla 30-talsschlagern ”La Paloma” häver han ur sig både anklagelser och öknamn. Men det hjälper inte hur han än försöker. Yasmina stannar och lindrar hans plågor, står ut med hans gnäll och oförskämdheter, stillar hans vrede och oro. Långsamt byggs en relation upp och muren mellan dem monteras så sakteliga ner.

 


La Paloma är en humoristisk, varm och djupt humanistisk berättelse med människokärlek som centralt tema. Pjäsen tar upp högaktuella ämnen som kulturkrockar, fördomar, främlingsfientlighet, hur vi vårdar våra äldre och inte minst oväntad vänskap på äldre dagar. 

Föreställningens speltid är 125 minuter inklusive 25 minuters paus.

Medverkande

Författare

Regissör

Scenograf

Skådespelare

Recensioner

Vad säger pressen?

Tankeställare med skratt och gråt - Jönköpings-Posten

Publicerad 26 november 2015 16:51 Uppdaterad 26 november 2015 16:51

Den som ska se ”La Paloma” har några tankeställare, mycket skratt och en del gråt att se fram emot.

Recension i Jönköpings-Posten(Extern länk)

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...