Let's Play!
Spel består inte bara av avancerad grafik och explosiv action – musiken har också mycket stor betydelse för upplevelsen och för handlingen. I konserten Let’s Play får vi höra toner från dagens storfavoriter, göra nedslag i spelmusikens barndom och titta på olika sätt att berätta med hjälp av musik. Det blir en härlig blandning, både en symfonisk upplevelse och en tillbakablick på spelens otroliga utveckling genom åren. Från Final Fantasy och Sonic the Hedgehog till Assassin’s Creed.
Spelmusiken är en levande och spännande genre med miljontals fans jorden runt. Den har blivit ett naturligt sätt för unga att upptäcka orkestermusik, och har gått från att vara ett oväntat och udda inslag i konserthusens utbud till ett självklart inslag i programsättningen. I Let’s Play utlovas en symfonisk resa med hisnande äventyr i fantasieggande miljöer!
Medverkar i konserten gör Jönköpings Sinfonietta, presentatören Orvar Säfström och Sabina Zweiacker, sopranen som hyllats i spelmusiksammanhang med över 40 miljoner visningar på Youtube. Let’s Play hämtar musik från Score, en av världens främsta konsertserier med spelmusik, som sedan starten 2006 har framförts över 100 gånger, i sju länder.
medverkande
Jönköpings Sinfonietta
Orvar Säfström, presentatör
Sabina Zweiacker, sopran
fakta
Målgrupp Årskurs 2 – 4
Barnkulturpeng Valfri årskurs i spannet 2 – 4
Premiär 15 januari, Konsertsalen Kulturhuset Spira
Spelperiod i Spira 15 januari – 30 januari 2026, Konsertsalen
Spellängd Cirka 45 minuter
Skolpris (utanför Barnkulturpeng) 100 kr inkl. moms och serviceavgift
WORKSHOP: KREATIVT SKRIVANDE LET'S PLAY!
Eleverna får skapa TV-spelkaraktärer i en workshop i kreativt skrivande. Vår scenkonstpedagog kommer till er skola och tillsammans gör vi en djupdykning i TV-spelvärlden och dess musik. Workshopen fokuserar på kreativt skrivande med spelmusik som den främsta inspirationen. Tillsammans utforskar vi hur våra TVspelkaraktärer ser ut, rör sig och känner sig. I övningarna jobbar vi till exempel med ordförråd, läsförståelse och meningsbyggnad. Skolans pedagoger ska sedan kunna använda övningarna i språkutvecklande undervisning om de önskar.
Längd 45 minuter
Målgrupp Årskurs 2 – 4
Datum 15 januari – 6 februari 2026
Lokal Klassrum
Material Tillgång till skrivmaterial
Maxantal 30 elever
Pris för en workshop 2 500 kr
Pris för två workshops samma dag 4 000 kr