On the town

Skandinavienpremiär för stjärnspäckad Broadwaymusikal med massor av dans, humor och musik

Musikal Spelperiod: 22 sep - 31 dec

On the Town

Flera av landets främsta dansare och musikalartister står på scen tillsammans med Jönköpings Sinfonietta när Broadwaymusikalen On the Town kommer till Skandinavien och Kulturhuset Spira för första gången. Det blir massor av dans, humor och musik på en färgsprakande upptäcktsfärd i ”The Big Apple” – en stad som aldrig står still!

Hitta din plats!

Biljetterna går åt fort, och det kan vara svårt att hitta den plats man vill åt. I den här listan hittar du de datum med flest platser kvar.

Berättelsen

Andra världskriget är över och luften vibrerar av förväntan och framtidstro när matroserna Gabey (Rennie Mirro), Chip (Denny Lekström) och Ozzie (Karl Dyall) går i land på permission i New York.  De har siktat in sig på ett dygn fyllt av romantik och äventyr, men förvirring uppstår eftersom Chips guidebok är minst tio år för gammal. Tack vare hjälp från den betydligt mer gatsmarta trion Ivy (Hanna von Spreti), Hildy (Vera Veljovic) och Claire (Linda Olsson) blir det ett ändå ett oförglömligt dygn med en mix av kärlek, kalabalik och eufori som bara New York kan erbjuda.

Sammanlagt medverkar ett 20-tal av Sveriges främsta dansare och musikalartister i On the town. För regi och koreografi står Roine Söderlundh, nyligen aktuell med musikalsuccéer som Billy Elliot på Stockholms Stadsteater och Mamma Mia The Party på Tyrol i Stockholm. Musiken framförs av Jönköpings Sinfonietta under ledning av dirigenterna Bjorn Dobbelaere, som även är musikaliskt ansvarig, samt Christian von Gehren. Modeskaparen och kostymören Camilla Thulin har designat kostymerna och Frida Arvidsson, som arbetat med bland annat Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, står för scenografin.  

Broadway, West End och Hollywood

On the town hade Broadway-premiär 1944 och spelades där senast 2014-2015. Musikalen skapades av Betty Comden, Adolph Green, Jerome Robbins och Leonard Bernstein. Den sistnämnde gjorde även gjorde musiken till West Side Story. Några välkända låtar är New York, New York och I can cook too. On the Town filmatiserades 1949 med bland andra Gene Kelly och Frank Sinatra i rollerna, och kom till West End i London 1963. Sommaren 2017 spelades den på Regent’s Park Open Air Theatre, teaterns största dansmusikal hittills.

Föreställningen 27 oktober syntolkas.

Medverkande

Gabey - Rennie Mirro
Chip - Denny Lekström
Ozzie - Karl Dyall
Ivy - Hanna von Spreti
Hildy - Vera Veljovic
Claire - Linda Olsson
Maude P. Dilly - Åsa Arhammar
Pitkin - Petter Andersson
Lucy Schmeeler - Josefin Silén (praktikant HSM) 

Ensemble

Sofia Jung, Emma Kumlien, Hannah Ohlsson, Hanna Carlbrand, Rachael Ireson, Lisa Agby, Leila Jung, Niklas Löjdmark, Gustav Kvale, Tony James Andersson, Christofer Lindström, Niklas Blomqvist, Robert Sillberg, Jesper Blomberg och Johan Christensen.

Samarbetspartners

Medverkande

Översättning

Dirigent

Scenograf

Kostymdesigner

Ljuddesign

Ljusdesign

Videoscenografi

Regissör och koreograf

Koreograf

Skådespelare

I rollerna

Ensemble

Ensemble On the Town

Ensemble On the Town

Överst fr v: Sofia Jung, Tony James-Andersson, Niklas Löjdmark Chressman, Robert Sillberg, Rachael Ireson, Hanna Carlbrand, Lisa Agby, Leila Jung. Unders fr v: Christofer Lindström, Hannah Ohlsson, Niklas Blomqvist, Emma Kumlien, Johan Christensen, Jesper Blomberg, Gustav Andreas Kvale.

Jönköpings Sinfonietta

En småländsk orkester i världsklass.

Publikröster

Vad säger vår publik?

Siluett över människoprofil
Annette Stolt

"Dansnumren är rakt igenom helt fantastiska och håller absolut världsklass. Så är det också dansgeniet Roine Söderlundh som står för koreografin och även regin. Anna Ståhl är biträdande koreograf. Tillsammans med dansarna har de skapat dansnummer som hänför och som är väldigt vackra. Med Camilla Thulins vackra kläder är det helt fulländade dansnummer. Så vackert." ... Värt att åka till Jönköping för.”

Annette Stolt, Konsertmusikal.com

Läs hela blogginlägget här(Extern länk)

Mazen Gabro Mourad
Mazen Gabro Mourad

”WOOW, Saknar ord för hur bra musikalen var! För ett ögonblick drömde mig vara en del av ensemblen... Som körsbär på toppen fick En Scen För Alla träffa ensemblen! Wow, hatten av för allt vackert ensemblen levererade. Idag gjorde ni många hjärtan varma. Minnen kommer bäras med för resten av våra liv! … För mig var detta årets Upplevelse och Musikal!”

On the town
Premiärbesökare

Recensioner

Vad säger pressen?

New York à la Bernstein sjuder av livsglädje

Publicerad 27 september 2018 13:53 Uppdaterad 27 september 2018 13:53

"Ung och sprudlande..."

"en humoristisk och sensuell Skandinavienpremiär"

"Det är en driven ensemble på Spira som med hektiskt tickande puls och till ackompanjemang av Jönköpings Sinfonietta dansar lindy hop, åker taxi och tunnelbana hela vägen från Battery Park till klubbarna i Harlem. Scenografins projicerade snapshots från ett svunnet Manhattan och blomstrande kostymprakt signerad Camilla Thulin säkrar tillsammans med Roine Söderlunds koreografi en saliggörande nostalgitripp med Hollywood-känsla. "

"ett modernt porträtt av storstadsbons nyfikenhet och längtan"

Sofia Nyblom, Svenska Dagbladet

Läs hela recensionen här(Extern länk)

Charmerande hyllning till livsglädjen

Publicerad 27 september 2018 14:02 Uppdaterad 27 september 2018 14:02

"Roine Söderlundhs uppsättning har så stora kvaliteter att det borde kunna inspirera fler att plocka upp musikalen.... en riktig glädjekick”

Frida Arvidssons scenbild... ger den rätta New York-känslan"

"Koreografin är fantasifull och anpassad efter stämningsläge och musik. Det är oftast oerhört snyggt."

"Hela ensemblen – inhyrda stjärnor såväl som Spiras egna krafter – levererar" 

”hyllning till livsglädjen …lätt att charmas av”

Rikard Flyckt, Jönköpings-Posten

Läs hela recensionen här(Extern länk)

Publicerad 02 oktober 2018 14:19 Uppdaterad 02 oktober 2018 14:19

"Som en smällkaramell med mycket färg, mycket fest och glädje"

"För en stund... sitter man på Broadway"

"..väldigt skickligt gjort"

"4 av 5 vändkors!"

Ulla Strängberg, Sveriges Radio P4 Jönköping

Hör hela recensionen här(Extern länk)

Relaterade artiklar

Musikal
Artikel

Succémusikalen Så som i himmelen spelas på Kulturhuset Spira 2025

Hösten 2025 gör Kulturhuset Spira en egen uppsättning av succémusikalen ”Så som i himmelen”, som bygger på Kay Pollaks f...

Musikal
Artikel

Smuts och trip-hoppiga beats tonsätter ny musikal

En av höstens stora satsningar på Kulturhuset Spia heter Alla Skriker, Ingen Hör, en musikal om en mer eller mindre dysf...

Musikal
Artikel

Alma vill att den unga publiken ska känna igen sig

25-åriga skådespelaren och musikalartisten Alma Bengtsson är ett av flera nya ansikten i Spira i höst. Hon gör en av rol...

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.