Brittiska pop- och rockhits med Jönköpings Sinfonietta, Ulf Wadenbrandt och Bröderna Rongedahl

Musik Spelperiod: 25 aug - 25 aug

Simply British

Efter framgångsrika konserter som Svenska Hits! 2016 och Soulklassiker 2017 är Jönköpings Sinfonietta och dirigenten Ulf Wadenbrandt tillbaka i ett nytt samarbete – den här gången med Bröderna Rongedal vid sångmikrofonerna. Med gemensamma krafter hissar de Union Jack-flaggan och bjuder på majestätiska tolkningar av pop- och rockklassiker från giganter som Queen, Rod Stewart, Deep Purple, David Bowie, Coldplay och The Beatles. Simply British, helt enkelt!

Ur låtlistan:

  • Life on Mars (David Bowie)
  • You can leave your hat on (Tom Jones)
  • Live and let die (Wings)
  • We are the champions (Queen)
  • Smoke on the water (Deep Purple)
  • Crocodile Rock (Elton John)

Speltid: 120 minuter inklusive paus

Ulf Wadenbrandt

Dirigenten Ulf Wadenbrandt är känd för sina extraordinära och gränsöverskridande samarbeten med välkända symfoniorkestrar i Sverige och hela Europa. Under 2018 är han aktuell med turné i Ryssland, samarbeten med artister som Ola Salo och Magnus Carlsson, och mycket mer. Ulf är en regelbunden gäst i Kulturhuset Spira, senast i Dreamhack in Concert och Soulklassiker med Samuel Ljungblahd och Jönköpings Sinfonietta.

Ulf Wadenbrandt på Facebook(Extern länk)

Ulf Wadenbrandts officiella webbplats(Extern länk)

Bröderna Rongedal

Sångarna och tvillingarna Magnus och Henrik Rongedal växte upp i värmländska Molkom där de bland annat var med och startade ortens första popband, Priapisterna. De är sedan länge etablerade i den svenska musikbranschen och flitigt anlitade sångare på skivinspelningar, konserter, tv-program och evenemang som exempelvis Melodifestivalen. De har också skrivit musik till artister som Shirley Clamp och Barbados och deras låtar har även spelats in av det japanska pojkbandet Arashi och koreanska FTI Island, samt hörts i den japanska musikalen Shonentai Playzone.

Bröderna Rongedals officiella webbplats(Extern länk)

Bröderna Rongedal på Facebook(Extern länk)