Tack min jävla diagnos
INSTÄLLD. Hur är det att leva med en diagnos inom autismspektrat? Freja Musikteater vet – på gott och ont. I föreställningen samtalar aktörerna med sina diagnoser och beskriver sitt förhållande till dem, med röst och i rörelse.
Obs! Föreställningen ställs tyvärr in på obestämd tid. Alla som köpt biljett kontaktas personligen. Uppdaterad: 20-03-16.
I Tack min jävla diagnos möter publiken Frejamedlemmarnas egna liv – nedbrutna i fragment. Aktörerna berättar hur deras diagnoser påverkar dem och hur livet kan te sig när man ser saker och ting ur ett annat perspektiv.
Diagnoserna kan innebära svårigheter att fungera i vardagen för vissa, men de kan också underlätta och göra saker ting lättare för andra. "De samtalar inuti mig, de slåss med varandra och vill olika saker", så kommentarade en av Frejorna hur de fungerar för just henne, i en radiointervju om föreställningen inför premiären våren 2019 - hör inslaget här: (P4 Jönköping, 2 maj 2019)(Extern länk).
Föreställningen ger en spännande inblick i hur det är att verka i ett samhälle där rådande idéer om hur man ska vara, göra och se ut inte alltid stämmer överens med hur man egentligen är, innerst inne.
Föreställningen är 60 min utan paus.
Medverkande
Skådespelare: Freja Musikteater ( I vårens produktion spelar Miranda Larsson Pauline Wågströms roller och diagnoser).
Regi & manus: Eva Edevik
Regiassistent: Matilda Dagman
Konstnärlig ledning, kostym & koreografi: Sanna Holmgren Jonsson
Scenografi & kostym: Axel Boberg Ragnerstam
Ljusdesign: David Andersson
Sångcoach: Ellen Bertilsson
Musiker: Björn Palander
Sång: Sara Jonsson
Tätt samarbete
Under snart* 15 år av verksamhet har Freja Musikteater utvecklat en unik form av teater. Baserat på medlemmarnas liv och erfarenheter skapar de föreställningar som inga andra, omtyckta för sin äkthet, djup och värme. Med "Tack min jävla diagnos" tog gruppen ett steg till i sin utveckling.
För att utmana sig inom den konstnärliga formen arbetade Freja i ett nytt, ännu tätare samarbete kring manus, regi, scenografi, koreografi och skådespelarnas egna tankar och känslor. Fokus våren 2019 låg på ”röst och rörelse i scenrummet” och resultatet blev en innerlig föreställning, till bredden fylld av kreativa uttryck; sång och bild, fysik och musik.
*Ingrid Sindahl Norlius lade grunden för Freja Musikteater hösten 2004. Våren 2005 såg första föreställningen världens ljus. År 2020 firar gruppen sitt 15-årsjubileum.